Illalliseksi ylikypsytettyä piffiä

12.5.2017

Pallo-Iirot pelasi kauden ehjimmän ottelunsa ja jyräsi 0-4 (0-1) voittoon. Vierasjoukkueen maaleista vastasi Roope Virtanen, Eetu Kaipio ja Stanley Ukwuoma kaksi kertaa.

Pallo-Iirojen tekemisestä huokui tänään rentous ja päättäväisyys. Aiemmista pelistä nähty hermostuneisuus loisti poissaolollaan ja tekeminen oli jokaisella osa-alueella hyvää.

- Pelasimme parhaan pelimme tällä kaudella. Jokainen osa-alue toimi. Puolustettiin tiiviisti, keskusta toimi erinomaisesti ja oltiin vaarallisia laidoissa sekä hyökkäysalueella, päävalmentaja Kimmo Hörkkö iloitsi ottelun jälkeen.

Pallo-Iirot loi ensimmäisellä puoliajalla kohtuullisen hyviä maalipaikkoja. Roope Virtanen avasi pelin upealla osumalla. Tänään laitapuolustaja Viktor Lindqvistin kiusana ollut Virtanen ohitti heittämällä PIF-pelaajan, nousi boksiin, jossa harhautti toisen. Otteluennakossa parempaa viimeistelyä itseltään toivonut Virtanen laittoi pallon varmasti ohi maalivahti Roope Päiväläisen.

Kotijoukkue pääsi ensimmäisellä puoliajalla kertaalleen vaaralliseen paikkaan kun kärjessä pelannut Veli Hartola pommitti boksin takaa vain puolimetriä ohi alanurkan. Muut tilanteet maalivahti Panu Erama hoiti koko ottelun ajan varmuudella.

Ukwuoma pääsemässä iskuun

Pallo-Iirojen onneksi pitkästä loukkaantumisesta toipunut Stanley Ukwuoma alkaa pääsemään pelikuntoon. Tänään osoituksena siitä kaksi maalia.

Ennen Ukwuoman maaleja Pallo-Iirot siirtyi 0-2 johtoon kun toista puoliaikaa oli pelattu 7 minuuttia. Tänään PIF-puolustukselle alituisena harmina ollutta Roope Virtasta rikottiin hyökkäysalueen kulmassa. Pallo-Iirot sai sivuvaparin ja Yannick Ossok varoituksen. Eetu Kaipio asettui pallon taakse. Valtteri Veijasen neuvosta Kaipio ampui pallon suoraan takanurkkaan auringon paistaessa ikävästi Päiväläisen silmiin.

Ukwuoma-show alkoi ottelun 68 minuutilla. Ensin Roope Virtasen syötöstä Ukwuoma leikkasi keskelle ja odotti tilan aukeavan puolustusmuurista. Tarkka veto upposi aivan maalin alanurkkaan.

Kolme minuuttia tästä ja maalivahti Panu Erama otti ensin varman torjunnan ja lähetti välittömästi Ukwuoman läpiajoon. Stanley malttoi vielä kiertää maalivahdinkin ja edessä ammotti tyhjä PIF-maali.

Valmennusjohto käytti kaikki vaihtonsa ottelussa. Jouni Tukiainen korvasi Topias Silvennoisen, Aake Rapala Mikko Valtasen, Oskari Runola Stanley Ukwuoman ja Aleksi Toivonen tuli ottelun lopussa kapteeni Eetu Kaipion tilalle.

Kaiken kaikkiaan Pallo-Iirot pelasi vahvan ottelun alusta loppuun asti. Pelit jatkuvat ensi perjantaina kotiottelulla ÅIFK:ta vastaan.

Ottelusta maalikooste Juho Torkkelin ja Stanley Ukwuoman haastatteluilla. Aral Kaklin kuvagalleria.