Vain kolme pistettä merkitsee

26.4.2017

Pallo-Iirot ei pelannut varmasti kauden parasta otteluaan eikä pelillisesti yltänyt lähellekään parhaimpaansa. Myös JyTy tuli ennakkoluulottomasti otteluun laittaen raumalaiset ajoittain ahtaalle. Voitto kirjattiin 2-3 (1-0) lukemin. Iirojen maalit tänään Topias Silvennoiselle, Mikko Valtaselle ja Juho Patolalle.

Ottelun alku näytti, että Pallo-Iirot lähti hyvin latautuneena otteluun. Kapteeni Eetu Kaipio painotti ennen ottelun alkua, että jokainen on läsnä ja on vastuussa siitä, että valmius pelata on heti tuomarin alkuvihellyksestä lähtien.

Ensimmäisen vartin aikana vierailijat vyörittyvät useita hyökkäyksiä Jyrkkälän Tykkien maalille, joista syntyikin hyviä maalipaikkoja. Peräänkuulutettua kliinisyyttä ei kuitenkaan löytynyt. Iirojen parhaimmat paikat syntyivät Stanley Ukwuomalle ja Severi Kankkuselle, jotka kumpikin pääsivät täysin vapaasti koittamaan maalintekoa boksista. Molemmat yritykset päätyivät kauas metsikköön.

Kuluneista kliseistä kulunein, eli kun et itse tee, niin yleensä vastustaja tekee. JyTy kuittasi heti ensimmäisestä tilanteestaan. Pallo-Iirojen maalivahti Iiro Koski lähti hakemaan kovaa keskityspalloa, mutta EuPa:sta tuttu Joona Forsström ehti kuitenkin väliin ja tuikkasi pallon maaliin.

Moni raumalainen ehti jo varmasti pohtia, että näinkö tässä taas käy. Kotijoukkue sai maalista lisää uskoa tekemiseensä ja parin minuutin päästä pallo kävi jo Iirojen ylärimassa. Sentti alemmas ja JyTy:llä olisi ollut kahden maalin johto.

Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot piti enemmän palloa, mutta puoliajan edetessä yhä vähemmän JyTy:n puoliskolla. Hyville paikoille raumalaiset eivät enää päässeet, mutta muutaman kohtuullisen vetopaikan keltapaidat saivat järjestettyä. Kotijoukkueelta ensimmäisellä puoliajalla erottui Forsströmin lisäksi erittäin nopea Cuong Tran, joka aiheutti vikkelyydellään muutaman vaarallisen tilanteen Iirojen boksissa.

Taktinen muutos avaa hanat

Toiselle puoliajalle valmennusjohdon piti miettiä taktisia muutoksia. Pallo-Iirot lähtikin toiselle puoliajalle perinteisellä 4-4-2 ryhmitelmällä mikä alkoi heti tuottamaan tulosta. Kotijoukkue oli pahasti alakynnessä ja Iirot siirtyi nopeasti johtoon.

Puoliajalla varotoimena sivussa ollut Juho Patola korvasi Aleksi Toivosen siirtyen Stanley Ukwuoman rinnalle kärkeen.

Ensin Topias Silvennoinen jatkoi upeasti suoraan ilmasta Konsta Siivosen matalan keskityksen. Vain kaksi minuuttia tästä ja Mikko Valtanen laukoi vapaapotkusta kaukaa 30 metristä pallon hieman ehkä helponoloisesti maaliin. Toisaalta Valtasen bravuuriveto otti pompun juuri ennen maalivahti Joni Postin torjuntaa.

Raumalaiset alkoivat saada hurmosta päälle ja vajaan kymmenen minuutin kohdalla kova työnteko palkittiin uudelleen. Jälleen Konsta Siivonen lähetti hyvän pallon kohti maalia ja tällä kertaa lopulta Juho Patola jatkoi pallon sisään. Maalia edelsi Iirojen pitkä ja vahva hallintajakso.

Kotijoukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa luovuttanut, vaan alkoi saamaan pelistä otetta loppua kohden. Osittain hallinta oli näennäistä ja topparit Eetu Setänen ja Valtteri Veijanen hoitivat pääpallot varmuudella boksissa. Myös Iiro Koski otti tärkeän jalkatorjunnan ottelun loppupuoliskolla.

Kauden avausvoitto alkoi jo jyskyttää ajatuksissa kun Tykit pelasivat upean ja maltilla rakennetun hyökkäyksen jälkeen paikan vaihdosta sisään tulleelle Emdad Palanille maalin eteen. Palani jatkoi pallon paraatipaikalta maalinperukoille, jonka ansiosta ottelun viimeisille minuuteille saatiin kunnon trilleri. Maalin jälkeen Iirojen peliin iski pieni loppupaniikki.Juho Torkkeli

Pallo-Iirot hoiti kuitenkin viimeiset minuutit kunnialla, etenkin Aake Rapala taisteli esimerkillisesti pelaten aikaa pois. Lopussa kentälle tullut Ermal Brahimi otti vielä keltaisen rumasta taklauksesta ja jälkipelistä toisen.

Pallo-Iirot vaihtoi toisen puoliajan loppupuoliskolla kentälle Mikael Nurmen ja Eetu Snickerin Aake Rapalan lisäksi. Kentältä pois tulivat Topias Silvennoinen, Juho Torkkeli ja Konsta Siivonen.

"Ei kovin hyvä suoritus meiltä, mutta avausvoitto oli tärkeintä"

Ottelun jälkeen valmennusjohdon kasvoilta ei paistanut pelkästään avausvoiton tuoma helpotus. Pelillisesti Pallo-Iiroilla jäi paljon parannettavaa.

- Voitto on nyt tärkein asia. Kuitenkin tuloksen taakse kun katsoo, niin moni pelaaja meiltä pelasi alle oman tasonsa. Helpot syötöt karkailivat ja oli välillä heikkoa tekemistä, valmentaja Sami Vahanto oli mietteliäänä ottelun jälkeen.

- Lisäksi päästimme vastustajan aivan turhaan peliin mukaan vielä viimeisillä minuuteilla. Kuitenkin nyt on tärkeintä saada kolme pistettä ja päästä taas voittamisen makuun.

Pallo-Iirot pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina kun klo 18.30 vieraaksi Alsecco stadionille saapuu Länsi-Suomen piirin Kolmosen ehdoton ennakkosuosikki KaaPo Kaarinasta.