Väkevä kenraaliharjoitus Pallo-Iiroilta

8.4.2017

Aurinkoisessa, mutta hieman koleassa säässä pelattu harjoituskauden viimeinen ottelu ei jättänyt Alsecco stadionilla epäselvyyttä paremmuudesta. Pallo-Iirot hallitsi alkuvihellyksestä loppuun asti ja kuittasi 3-0 (2-0) voiton viime kauden vastustajastaan Tampereen Kisatovereista.

Kapteeni Eetu Kaipio lausui ennen peliä keskittymisringissä painavat sanat ja painotti ottelun tärkeyttä. Pallo-Iirot halusi siirtää tekemisen samalle tasolle mitä se tulee pelikaudellakin olemaan.

Siltä meno näyttikin heti alkuvihellyksestä asti. Kotijoukkue dominoi ottelua eikä vastustaja TKT saanut ensimmäisellä puoliskolla kuin kerran toimitettua pallon Iirojen maalivahdille Panu Eramalle asti.

Pallo-Iirot taas loi lukuisia maalipaikkoja. Ensin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen loistavasti harjoituskaudella kymppipaikalla pelannut Miika Pertola vapautti Roope Virtasen läpiajoon. TKT:n puolustuslinja ei ollut tilanteessa lainkaan hereillä ja nopeajalkainen Virtanen rynni kepeästi läpiajoon viimeistellen maalin. Virtaselle maali oli jatkumoa hyvään Fram Reykjavik-otteluun.

Viisi minuuttia avausmaalista kun Topias Silvennoinen tikkasi vahvan juoksun kohti boksia. Tänään maalinsuulle, ykkösmaalivahdin loukkaannuttua, asettunut ex-Iiro Antti Salonen kampitti tuomari Marko Niemisen näkemyksen mukaan Silvennoisen rangaistusalueen sisällä ja rangaistuspotkusta Eetu Kaipio viimeisteli varmasti.

Ensimmäisellä puoliskolla Pallo-Iirot toteutti loistavasti pelitapaansa ja pääsi hyökkäyskolmanneksellakin useisiin murtoihin. Nokikkain tänään huippupelin pelanneen Antti Salosen kanssa olivat niin Miika Pertola kuin Juho Torkkelikin. Torkkelin tilanteessa Salonen nappasi vielä komean tuplatorjunnan kun pallo ajautui Eetu Kaipiolle boksin taakse. Salonen koppasi hyvin puolivolleysta lähteneen vedon.

"Ehkä leirin rasitukset näkyivät terävyyden puuttumisena maalipaikoissa"

Lyhyenä pidetyllä puoliajalla päävalmentaja Kimmo Hörkön viesti oli selkeä: tekemisen taso ei saa tippua ja fokus on pysyttävä pelin loppuun asti. Pallo-Iirot toteuttikin linjaa kohtuullisen hyvin myös koko toisen puoliajan, mutta pelin ratketessa myös viimeinen terävyys puuttui. Se näkyi erityisesti maalipaikoissa.

- Hieman fokus karkasi kun ottelu ratkesi ja huomasimme, että peli oli ratkennut. Toki myös Espanjan leirin rasitukset hieman näkyivät terävyyden puuttumisena. Konkreettisesti se näkyi maalipaikkojen hyödyntämisessä, valmentaja Sami Vahanto mietti pelin jälkeen.

- Hyvä esitys meiltä kuitenkin kauttaaltaan.

Ottelun juoni jatkui samanlaisena myös toisella puoliajalla. TKT laski koko ryhmittymänsä alas ja Pallo-Iirot haki murtopaikkoja. Vierasjoukkue sai pelin ainoan tilanteensa kun korkea pallo boksiin pelattiin hieman huolimattomasti. TKT-hyökkääjä nosti jo pallon yli Panu Eraman, mutta lobby nousi yli maalin.

Toisella puoliajalla Hörkkö teki tuplavaihdon kun Miika Pertola tuli ulos ja Konsta Siivonen tikkasi sisään. Ennen vaihtoa Antti Salosen lähitorjuntataitoja läpiajoistaan pääsivät testaamaan Roope Virtanen ja Topias Silvennoinen.

Ottelun kolmas ja viimeinen maali syntyi kun vaihdosta sisään tullut Konsta Siivonen pelattiin laidalta täyteen juoksuun. Siivosen millintarkka jako maalille löysi Juho Patolan, joka sai naattia pallon tyhjään maaliin.

Loppupuoliskolla Iirot vaihtoi vielä Aake Rapalan ja testimies Aleksi Pihlaisen sisään. Valtteri Veijanen ja Juho Torkkeli tekivät kentältä tilaa.

Ottelun loppupuolella Topias Silvennoinen oli Eetu Kaipion upeasta syötöstä toistamiseen läpi, mutta ajautui liian lähellä Salosta ja väliin ehtinyttä TKT-puolustajaa. Tänään usean vaarallisen vapaapotkun saanut Pallo-Iirot oli vielä lisätä johtoaan, mutta Eetu Kaipion vapari jysähti tolppaan.

Pallo-Iirojen harjoituskausi on näin saatu päätökseen. Sarjakausi alkaa ensi viikon torstaina kun Alsecco stadionille vastaan asettuu Turun Pallokerho. Ottelu alkaa klo 19.15.