Maskulle selkeä voitto Pallo-Iiroista

18.3.2017

Pallo-Iirot pelasi tänään heikon ottelun ja vierasjoukkue MaPS ansaitsi voittonsa. Kari-Pekka Koivunen ja Joonas Manzo iskivät kahteen minuuttiin kaksi maalia, jotka riittivät tänään harjoitusottelun voittoon.

Pallo-Iirot lähti otteluun hakemaan hyvää tulosta kohtuullisen hyvin menneiden Suomen Cupin otteluiden jälkeen. Kentällä nähtiin kuitenkin etenkin ensimmäisellä puoliskolla harjoituskauden heikointa peliä kotijoukkueelta. Halutonta ja hidasta peliä esittänyt kotijoukkue ei saanut jalkojaan eikä ajatustaan käyntiin.

Vierailija MaPS taas pelasi lähempänä omaa tasoaan. Pallo liikkui hyvin mieheltä toiselle ja maskulaiset saivat huomattavasti enemmän luotua maalipaikkoja verrattuna Pallo-Iiroihin. Etenkin vanha tuttu Kari-Pekka Koivunen oli näyttävästi esillä rakentaen MaPS:in peliä.

Masku iski kahden minuutin sisään kaksi maalia. Ensin hienon kuvion jälkeen laitaan pelattiin avoin tila ja kova syöttö löysi juuri tilanteeseen juosseen Koivusen. Kokenut Koivunen ei erehtynyt. Kahden minuutin kuluttua tästä Joonas Manzo tuikkasi kulman jälkitilanteesta pallon verkkoon kun peliväline pyöri aikansa maalin edustalla.

Pallo-Iirot sai myös kulman jälkitilanteesta rakennettua hyvän maalipaikan ensimmäisellä puoliskolla, mutta avopaikoista pallo vedettiin suoraan päin Maskun maalivahtia. Pallo-Iirot kärki Juuso Snicker hätisteli myös maalia pariin otteeseen, mutta nämäkin vedot suuntautuivat suoraan päin maalivahtia.

Kaiken kaikkiaan kotijoukkueen ensimmäinen puolisko oli erittäin heikko, mitään poisottamatta hyvin pelanneelta vierasjoukkueelta.

Pallo-Iirot puskee päätä seinään

Lyhyenä pidetyn tauon vuoksi päävalmentaja Kimmo Hörkkö kokosi joukkueen kasaan keskiympyrän tuntumaan ja antoi kovaa palautetta. Etenkin henkiseen ja asennepuoleen Hörkkö vaati huomattavaa parannusta toiselle puoliajalle.

Valmennusjohto suoritti samalla myös kaksi vaihtoa kun Jouni Tukiainen ja Leevi Ahonen tekivät tilaa Topias Silvennoiselle ja Eetu Kaipiolle. Ensimmäisen puoliskon alkupuolella Konsta Siivonen sai osumaa jalkaansa tehden tilaa Miika Pertolalle.

Toisella puoliajalla asetelma muuttui Pallo-Iirojen pitäessä palloa ja MaPS puolustaessa tiiviisti. Kaipion tulo hieman rauhoitti kotijoukkueen pallollista peliä, mutta kovin montaa kertaa kotijoukkue ei saanut murrettua MaPS-linjaa viimeisellä kolmanneksella. Masku pelasi fiksusti ja tiiviisti, vaikka hieman jalkakin alkoi painamaan.

Toisella puoliajalla Eetu Snicker tuli vielä vaihdosta sisään isoveljensä Juuso Snickerin tilalle. Vaihdon yhteydessä Miika Pertola meni toviksi kärkeen, mutta viimeisen vartin ajan nuorempi Snicker pelasi piikissä. Puoliajan parhaan paikkansa Iirot sai riistosta. Pallo pelattiin nopeasti Pertolalle, joka jatkoi pallon boksiin Snickerille. Eetulta varma viimeistely alanurkkaan. Valitettavasti 2001-syntynyt Snicker oli ehtinyt paitsioon ja maalia ei hyväksytty.

Myös MaPS pääsi muutaman kerran riistoista nopeisiin vastaiskuihin, mutta ei pystynyt enää lisäämään johtoaan. Lopputulokseksi kirjattiin erotuomari Stenmanin vihellettyä pilliin varsin ansaittu 0-2 (0-2) voitto MaPS:lle.

Pallo-Iirojen harjoituskausi jatkuu ensi viikon torstaina kotiottelulla MuSa:n kakkosjoukkuetta vastaan. Tämän jälkeen Iirot lähtee harjoitusleirille Espanjaan, jossa on aikaa vielä harjoitella ja pelata ennen sarjakauden alkua.