Pallo-Iirot taisteluvoitolla Suomen Cupin 5.kierrokselle

7.10.2016

Fyysinen ottelu venyi jatkoajalle kun ÅIFK pusersi ottelun tasoihin pelin loppupuoliskolla. Aake Rapalan saadessa toisen varoituksen ja punaisen kortin joutui Pallo-Iirot pelaamaan pitkän aikaa vajaamiehisenä. Upeasti taistellut raumalaisryhmä hallitsi peliä jatkoajalla ja kapteeni Juho Patola iski voittomaalin 98 minuutin kohdalla.

Ensimmäinen puolisko oli kummaltakin joukkueelta tarkkaa peliä. Maalipaikat olivat yhden käden sormilla laskettavissa eikä huippupaikoille ollut kummallakaan joukkueella asiaa. Pimenevässä ja kylmässä syysillassa näytti jo siltä ettei ottelusta ole tulossa mitään klassikkoa.

Kaksi maalia ottelussa iskenyt Juho Patola jäi ensimmäisellä puoliajalla yksinäiseksi kärjessä, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Laitojen kautta Pallo-Iirot sai pelattua kärjelleen paikkoja. Avausmaali nähtiinkin 52 minuutilla kun pitkä pallo löysi Patolan boksista. Kapteeni kuoletti nätisti pallon ja harhautti yhden pelaajan ennen kuin laukoi pallon kovaa alanurkkaan.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot piti palloa, mutta kotijoukkue ÅIFK iski useaan kertaan vaarallisesti vastaan etenkin tuulennopean Hushuar Aftabin laidasta. Kokenut Demba Camara oli myös vaarallinen kuudentoistarajan sisäpuolella.

ÅIFK pääsikin vastahyökkäyksestä iskemään tasoituksen kun Mikael Lahtivuori nousi päättäväisesti boksiin ja ohitti tarkalla vedollaan vastaantulleen maalivahti Panu Eraman.

Raumalaisten kannalta jatkoonpääseminen näytti jo saavan pahan kolauksen kun hieman kyseenlaisen toisen varoituksen saanut Aake Rapala ajettiin kentältä pois. Rapala tuli toisen puoliajan alkupuoliskolla kentälle. Puoliajalla valmennusjohto vaihtoi kentälle Mikko Valtasen Leevi Ahosen tilalle.

Pallo-Iirojen pelaajat käänsivät kuitenkin alivoiman edukseen ja hyökkäykset vyöryivät toisensa perään kohti ÅIFK-maalia. Toisen puoliajan lopussa Juho Patolalla ja Mikko Valtasella oli paikat ratkaista peli, mutta palloa ei saatu sisään. Toisaalta myös ÅIFK:n Camaralla oli kaksikin mahdollisuutta tehdä maali, mutta kauden parhaan pelinsä pelannut maalivahti Panu Erama nollasi tilanteet. Näin edessä oli jatkoaika.

Patola ratkaisee

Jatkoajalla Pallo-Iirot pelasi alivoimaisena, mutta antoi kotijoukkueen hallita palloa ja iski itse vuorostaan nopeasti vastaan kun pallo saatiin käännettyä ÅIFK:lta. Etenkin keskikentällä Pallo-Iirot sai monta katkoa, josta syntyi hyviä vastahyökkäyksiä.

Voittomaali syntyi 98 minuutilla kun Mikko Valtanen käänsi nopeasti laidan kautta Stanley Ukwuoman juoksuun. Koko pelin juoksuvoimaansa hyväksi käyttänyt Ukwuoma ei lähtenyt haastamaan, vaan jatkoi suoraan pallon boksiin. Juho Patola rynni paikalle ja laukoi vaikeasta asennosta pallon varmasti maaliin.

Fyysisessä, mutta rehdissä pelissä kummankin joukkueen pelaajat saivat osumaa. Pallo-Iiroilta kentän pinnassa oli vuoroperään Joonas Ojanen ja Eetu Setänen. Jälkimmäisen vamma oli sen verran paha, että toppari ei pystynyt peliä jatkamaan. Jatkoajalla Pallo-Iirot vaihtoi vielä Vasile Marchiksen kentälle.

Avauskokoonpanossa nähtiin pieni muutos sillä Juho Torkkeli otettiin varotoimena sivuun ja Niklas Kuusio aloitti laitapuolustajana. Hyvin myös puolustajana pelannut Kuusio nousi myöhemmin ylemmäksi. Aleksi Toivonen pelasi myös loppuosan ottelusta halliten omaa laitaansa.

- Alku oli meiltä hyvä. Oikeastaan Stanley Ukwuoman loukkaantumiseen asti, jonka jälkeen pelimme oli hetken sekaista. Toisella puoliajalla ihan OK pelaamista, muutamaa sekavampaa jaksoa lukuunottamatta, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertasi.

- Jatkoajalla oli taas meiltä hyvää pelaamista. Muutimme hieman ryhmitystä alivoimaisena ja se onnistui nappiin. Vastustaja oli kyllä vaarallinen iskiessään vastaan.

- Hieno tapahtuma pimeässä syysillassa. Tässä odottaa jo seuraavaa otelua, päävalmentaja Hörkkö päätti.

Pallo-Iirot jatkoi 1-2 (0-0) voitolla kohti Suomen Cupin 5. kierrosta. Voittomaalin näet täältä. Otteluparit arvotaan myöhemmin.