Murskavoitolla päätössaunaan

1.10.2016

Pallo-Iirojen kausi Tampere-Satakunta Kolmosessa päättyi murskavoitolla Sääksjärven Loiskeesta. Kapteeni Juho Patola iski pelissä hattutempun. Ilves-Kissat voitti oman ottelunsa, joten Pallo-Iirojen lopullinen sijoitus on 3.

Ottelun käsikirjoitus oli selkeä: ensimmäisen viiden minuutin aikana Loiske sai luotua painetta Pallo-Iirojen puoliskolle, mutta loppupeli oli täyttä kotijoukkueen näytöstä.

Pallo-Iirojen kapteeni Juho Patola aloitti tykityksen ottelun 12 minuutilla. Antti Horjanheimo näki loistavalla syötöllä Patolan juoksun ja hyvin tänään liikkunut maalitykki ehti palloon ennen Loiske-maalivahti Tuomas Mäkistä. Uran 130. maali Pallo-Iirojen edustusjoukkueelle nähtiin kun kova veto upposi aivan maalin takanurkkaan.

Jos kotijoukkueen ensimmäinen maali oli hienosti rakennettu, niin toinen maali vuonna 1999 syntyneen Leevi Ahosen toimesta oli tasoa taivaskanava. Keskikentällä tänään virheettömästi Eetu Kaipion kanssa pelannut Ahosen nousi väkevästi kohti Loiske-maalia ja joukkuekaverin kehoituksesta veti pallon noin 30 metristä aivan maalin ylänurkkaan. Maali sai tänään vähälukuisen, 151-päisen, Äijänsuon yleisön nousemaan ylös jakkaroiltaan.

Juuri ennen ensimmäisen puoliajan päätösvihellystä Eetu Kaipio näki oivaltavasti Patolan juoksun boksiin ja kuin toisintona ensimmäisestä kapteeni latoi pallon varmasti alanurkkaan, 3-0.

Teemana äänenkäyttö

Pallo-Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen kauden päätöspelissä. Yhtenä pelin teemoista oli äänenkäyttäminen kentällä pelin ohjaamisessa.

- Meiltä tänään hyvä peli. Pakotimme vastustajan pääasiassa roiskimaan pitkää pallloa, jotka hoidimme varmuudella. Lisäksi olen tyytyväinen äänenkäyttämiseen kentällä. Olemme olleet usein turhan hiljainen joukkue. Tänään se oli hyvällä tasolla, Hörkkö tiivisti.

- Jos maalien tekeminen on ollut aikasemmin huonolla tasolla, niin tänään laitettiin palloa sisään.

Valmennusjohto nosti B-juniori-ikäisen Leevi Ahosen avaukseen. Ahonen debytoi jo avauksessa Region's Cupin välieräpelissä NJS:aa vastaan. Silloin keskikentällä Ahosta vastassa oli Eetu Kaipio. Tänään miehet pelasivat yhdessä keskikentän keskustassa.

- Vahva peli Leeviltä ja Eetulta. Ahonen voi olla tulevalla kaudella iso tekijä joukkueessamme, Hörkkö kehaisi.

Muuten päävalmentaja Hörkkö ei halunnut mennyttä kautta analysoida.

- Sarjakausi päättyi tänään, mutta jo ensi viikolla arvotaan tuleva Suomen Cupin vastustaja ja alamme keskittymään siihen peliin. En halua vielä analysoida kulunutta kautta, Hörkkö summasi.

Toista puoliaikaa oli pelattuna vajaa kymmenen minuuttia kun puoliajalla kentälle Jaakko Valtasen tilalle vaihdettu Niklas Kuusio prässäsi pallon pois Loiske-pelaajalta ja syötti Juho Patolan, Stanley Ukwuoman ja Konsta Siivonen 3-1 hyökkäykseen. Patola kuljetti pallon boksin sisään ja päätti itse laukoa pallon maaliin. Veto päätyi maalivahti Mäkisen jalkojen välistä verkon perukoille. Samalla Patola viimeisteli hattutempun ja kauden maalimääräksi summattiin 21 maalia.

Toisen puoliajan loppupuoliskolla Jouni Tukiainen tuli kentälle Konsta Siivosen tilalle. Vaihdon yhteydessä Niklas Kuusio siirtyi kymppipaikalle ja Tukiainen laitaan. Kotijoukkueen viides maali lähti Jouni Tukiaisen hyvästä pelistä ja keskityksestä. Boksiin toimitettu pallo päätyi Stanley Ukwuomalle, joka päällään jatkoi pallon taakse Eetu Kaipiolle. Vahvan pelin pelannut Kaipio jatkoi hyvällä teknisellä suorituksella pallon pompun kautta alanurkkaan.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana kentälle Juho Patolan ja Eetu Kaipion tilalle tulivat Aake Rapala ja pitkän kuntoutumisen jälkeen Aleksi Toivonen. Vierasjoukkue ei saanut toisella puoliajalla yhtään vaarallista hyökkäystä luotua kohti Pallo-Iirojen maalivahti Panu Eraman vartioimaa maalia, joten Iirot-vahdille kauden helpoin nollapeli.

Tuomari Niko Parviaisen viheltäessä pilliin luki kellotaululla 5-0 (3-0) lukemat ja molemmat joukkueet pääsivät ansaitusti kauden päätössaunaan.