Kauden kolmanneksi viimeiseen kotiotteluun vastustajaksi tulee PJK Pirkkalasta

2.9.2016

Pallo-Iirojen nousumahdollisuudet ovat enää ohuet, mutta kuitenkin vielä mahdolliset. Henkisesti raskaan NoPS-tappion jälkeen joukkueen on koottava rivinsä ja voitettava kauden loput ottelunsa.

Pallo-Iirot ja PJK kohtasivat toukokuun lopussa Pirkkalassa. Silloin raumalaisten riveissä ennakoitiin hankalaa ottelua. PJK puolusti tiiviisti, prässäsi vahvasti ja pelasi fyysisesti omalla kotikentällään. Ensimmäisen puoliajan viimeiselle minuutille asti PJK johti 1-0 lukemin Tomi Tiiran maalilla.

Lopulta Stanley Ukwuoma hankki rangaistuspotkun, jonka Vasile Marchis upotti. Toisella puoliajalla Pallo-Iirot paransi otteitaan ja heti puoliajan alkuun Juho Patola viimeisteli maalin ja lopulta Iirot voitti 2-4 (1-1). Pallo-Iirojen huoltopäällikkö Janne Matinen risti PJK:n pelitavan silloin leikkisästi kriminaalipalloksi.

Raumalle vastaan tulee sarjan 10. sijoittunut joukkue, mutta viimeisestä viidestä ottelusta PJK on voittanut kolme. Yhtenä päänahkana PS-44 vieraissa, joten sitoutuneesti omaa pelitapaansa noudattavaa joukkuetta ei helpolla tulla Äijänsuolla kaatamaan.

PJK:n tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet Elias Harala viidellä maalilla sekä yhdeksässä ottelussa neljä maalia iskenyt Mohammed Alosaimi. Pallo-Iiroilta kapteeni Juho Patola on iskenyt yli maali per peli tahtia ja on nyt tehnyt viidessätoista ottelussa seitsemäntoista maalia. Laituri Stanley Ukwuoma taas kahdeksan maalia.

Pallo-Iirot haastavasta tilanteesta peliin

Viimeisestä viidestä ottelusta Pallo-Iirot ovat voittaneet vain kaksi. Voitot Iirot otti kotiotteluistaan Ilves-Kissoja ja PS-44 vastaan. Sarjakärki TamU kävi hakemassa Pitsiyön pelistä voiton ja kaksi kertaa Pallo-Iirot on taipunut vieraissa TP-T:ta ja NoPS:ia vastaan. Tuloksellisesti otteet ovat ollaan huonoja, mutta pelillisesti väliiin mahtuu hyviäkin otteluita, mutta maalintekopaikkoja joukkue ei ole enää pystynyt käyttämään samalla tehokkuudella mitä alkukaudesta.

Toisaalta sitten NoPS:ia vastaan nähtiin vaisu Pallo-Iirot, vaikka paremmalla onnella joku tolppalaukauksista olisi voinut mennä sisäänkin muuttaen pelin luonnetta. Jossittelu on kuitenkin turhaa. Fakta on, että lopuista kolmesta kotipelistä Iirojen on otettava täydet 9 pistettä eikä vieraissa pistetahti voi olla yhtään heikompi.

Sekään ei nousua tavoittelevalle raumalaisryhmälle välttämättä riitä. TamU on jo karannut kymmenen pisteen päähän kaksi ottelua enemmän pelanneena. Mikäli nousu olisi realistista, niin TamU:n pitäisi pahasti kompuroida lopuissa otteluissaan ja taas Iirojen vuorostaan ottaa täydet pisteet.

Urheilussa kuitenkin kaikki on mahdollista ja niin kauan kentällä sekä katsomossa on kaikki mahdollinen annettava kuin pelejä on jäljellä.

Terveystilanne on kohtuullinen

Pallo-Iirot lähtee otteluun kohtuullisen hyvässä tilanteessa sillä poissa ovat Eetu Setänen ja Aleksi Toivonen. Antti Horjanheimon ja Vasile Marchiksen pelaaminen tarkentuu pelipäivänä. Tuore hankinta Eetu Kaipio liittyy joukkueen mukaan 7.9.