Tuhlaileva Pallo-Iirot ulos Region's Cupin finaalista - kauden parhaalla pelillään

21.8.2016

Viime aikoina raumalasjoukkueelle liiankin tutuksi tullut tehottomuus jatkui myös Nurmijärvellä. Pallo-Iirot kontrolloi peliä pitkälle loppupuoliskolle asti, mutta sitkeästi taistellut NJS tuli lopulta tasoihin ja tuikkasi voittomaalin peliajan ollessa täysi.

Pallo-Iirot jatkoi monessa mielessä peliään siitä mihin jäi TP-T:ta vastaan. Joukkue piti hyvin palloa ja kontrolloi peliä. Nuori Leevi Ahonen tuli ennakkoluulottomasti Iirojen avaukseen ja täydensi hyvin keskikenttää, joka läpi pelin riisti palloja ja rakensi peliä.

Kotijoukkue oli ottelun alussa unessa ja Pallo-Iirot vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään. Kovin vaarallisille paikoille Iirot ei kuitenkaan päässyt, mutta puolittaisia paikkoja siunaantui kapteeni Juho Patolalle. Ottelun 18 minuutilla laidassa pelannut Jouni Tukiainen sai voitetun kaksinkamppailun jälkeen pallon juoksuun. Tukiainen harhautti ja leikaten sisään. Tarkka veto upposi NJS-maalin alakulmaan.

Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot kontrolloi peliä pitäen palloa ja saaden usemman hyvän hyökkäyksen, mutta hyvätkään pallot eivät tavoittaneet enää omia pelaajia. Kotijoukkue oli paikkoihin nähden tyytyväinen ettei puoliajalle lähdettäessä lukemat olleet 0-1:ta suuremmat.

Painostus jatkuu, mutta maali kääntää ottelun kulun

NJS teki puoliajalla kaksi vaihtoa, jotka ottelun edetessä osoittautuivat kullanarvoisiksi. Tony Lehtimäki korvasi kärjessä Eino Kilpeläisen ja Tommi Lampinen taas Mikko Wahlroosin.

Pallo-Iirot jatkoi kuitenkin hyvää peliään ja toisen puoliajan edetessä vierasjoukkueella oli 4-5 hyvää paikkaa lisätä johtoa. Juho Patola pääsi kertaalleen tälläämään ylärimaan ja lähellä oli myös Konsta Siivonen. Patolan ylärimasta lähtenyt vastahyökkäys oli toisaalta johtaa NJS:n tasoitukseen kun varsinkin boksin sisällä tänään vaarallinen ollut Eemeli Kivistö tikkasi puolittaiseen läpiajoon, ohittaen jo maalivahti Panu Eraman, mutta pienestä kulmasta tullut sijoitus osui lopulta tolppaan.

Jos alkukaudella Iirot tuntui osuvan jokaisesta tilanteesta, niin tällä hetkellä tehottomuus on jo miltei koomista. NJS sai ensimmäisiä tilanteitaan toisella puolialla 74 minuutin kohdalla kun Matti Kaipio antoi vaparin kaukaa. Hyvin pelannut kapteeni Lauri Bergström piti pallon aivan päätyrajalta pelissä ja jatkoi päällään Tony Lehtimäelle, joka viimeisteli kauniin maalin niinikään päällään.

Ottelussa lukuisia harhasyöttöjä paineen alla antanut kotijoukkue otti samalla pelin omiin käsiinsä ja sai valtavan energian maalista. NJS sai maalin jälkeen hyvin painetta Pallo-Iirojen puoliskolle ja hurmiossa pelanneen kotijoukkueen yleisö palkittiin 90 minuutilla.

Vaarattoman näköisestä tilanteesta pallo pomppi erikoisesti kimmokkeiden kautta Tony Lehtimäen toimesta Iirot-maalin takanurkkaan räjäyttäen samalla kotiyleisön riemuun.

Lisäajalla Pallo-Iirot sai vielä tilanteen tasoittaa kun Aake Rapala tälläsi vastapalloon boksin rajalta ja pallo pelattiin lopuksi kulmaksi. Ottelun viimeiseksi tilanteeksi jäänyt kulma pelattiin loistavasti boksiin, mutta palloa ei saatu sisään, vaikka se pyöri jo maaliviivan tuntumassa.

NJS varmisti näin finaalipaikkansa ja saa vastustajaksi FC Legirus Inter ja MPS / Atletico Malmi pelin voittajan.

"Kauden paras peli"

Urheilun hienous on siinä, että tilanteet voivat muuttua nopeasti. Joskus myös onnettarella on iso rooli. Kuitenkin pelinrakenne Pallo-Iiroilla on kunnossa ja maalipaikkoja luodaan riittävästi.

- 70 minuuttiin asti kauden parasta peliä meltä. Ehjää peliä varsinkin puolustuspäähän ja rytmitimme peliä erinomaisesti. Prässäsimme oikea-aikaisesti ja välillä rakensimme peliä hallitusti hitaasti ylöspäin. Oikeastaan pirun hyvää pelaamista meiltä, päävalmentaja Kimmo Hörkkö summasi.

Jälleen kerran Pallo-Iirot sai kokea ettei hyvillä paikoillakaan ole merkitystä, jos palloa ei saada riittävän monta kertaa sisään.

- Taas kerran fakta on, että meillä oli 3-4 kertaa enemmän maalipaikkoja mitä vastustajalla. Kyllä tällä määrällä paikkoja pitäisi tehdä enemmän maaleja. Tätä se jalkapallo on, pakko kuitenkin uskoa, että onnikin kääntyy vielä. Joukkueessa ei kuitenkaan näin huonoja viimeistelijöitä ole.

- Peli rullasi muuten hyvin. NJS oli kova puntari ja pojista huokui ennen peliä toivotunlainen rentous. Jatketaan tästä samanlaista duunia kauden viimeiseen otteluun asti. Harmi tietysti, että oikeastaan jokainen pelaaja onnistui, mutta tulosta ei silti saatu toivotulla tavalla.

- Vastustajan maalit eivät olleet kenenkään heikkoutta. Hienosti haettiin ensimmäisessä maalissa jatko maalin eteen vaikeasta asennosta. Pallo tuli etualueelle eikä siinä ollut kuin sekunnin sadasosa aikaa raegoida kun pallo tuli suoraan hyökkääjän päähän. Toinenkaan maali ei ollut kenenkään huonoutta, aikamoinen kerran elämässä suoritus, Hörkkö päätti.

--

Pallo-Iirot pelaa huomenna vuoden 2017 Suomen Cupin 1.kierroksen ottelun Naantalissa VG-62/2:ta vastaan. Edustusjoukkueesta mukaan lähtevät Iiro Koski, Miika Pertola, Tuomo Ruotsalainen, Aake Rapala, Stanley Ukwuoma, Roope Virtanen ja mahdollisesti Jaakko Valtanen. Muut pelaajat tulevat seuran A-junioreista.

Päävalmentaja Kimmo Hörkkö on Eerikkilässä, joten vetovastuun ottavat valmentaja Sami Vahanto ja A-nuorten pääkäskijä Pasi Lehtonen. Sarjapelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kun vastaan tulee Alsecco stadionilla PS-44.