Naisille maalin tappio

16.7.2016

Pallo-Iirojen naiset eivät pystyneet tärkeässä kotiottelussa maalintekoon ja hävisivät 0-1 (0-0). Avausjakso oli vielä tasainen, mutta toisella jaksolla PKKU vähän hallitsi kenttätapahtumia ennen kaikkea aremman liikkuvuuden ja tarkemman syöttöpelin ansiosta. Ratkaisumaali syntyi 68. minuutilla. Kotijoukkueen parhaan maalipaikan torjui hyvin pelannut vieraiden maalivahti Taru Pakarinen.

Ottelun avausjakso oli erittäin tasainen. Vieraiden syöttöketjut olivat pidempiä, mutta toisaalta P-Iirot pystyi järjestämään jakson pari vaarallisinta tilannetta. Jo viiden minuutin kohdalla Selma Laaksonen haastoi hyvin jua topparin harhautettuaan pääsi laukaisemaan. Vähän vaikeasta asennosta veto suuntautui suoraan maalivahdin syliin. Jakson puolivälin jälkeen vierasjoukkue pääsi rakentamaan pari hyvää pistohyökkäystä, mutta TPS:sta tullut yhden pelin lainalle tullut maalivahti Milla-Maj Majasaari pelasti hyvin.

Toisen jakson parikymmentä ensimmäistä minuuttia vieraat hallitsivat selkeästi. Laukauksia kohti maalia alkoi tulla, mutta huippuvaarallisia paikkoja oli vain muutama. Vähitellen myös kotijoukkue alkoi saada vähän juonta hyökkäyspeliin, mutta syöttötarkkuus oli ratkaisevissa paikoissa huono. 68. minuutilla Natalia Kuismin kärkkyi hyvin ja pääsi nappaamaan rankkarirajalla pelivälineen Majasaaren käsistä ja teki ratkaisevan osuman.

Pallo-Iirojen tiukka kiri tuotti pari maalipaikkaa. Niistä paras oli Jenna Dahlbergin kulmurista tullut Katri Juholan pusku, jonka Taru Pakarinen loistavasti torjui.

Tappio oli kotijoukkueelle karvas. Pallo-Kerho Keski-Uusimaa nousi jo viiden pisteen päähän peräpäässä. Tehokkaammalla hyökkäyspelillä sarjapaikka on vielä uusittavissa, sillä puolustuspeli on kohtuullisen tarkkaa.