Tuskasta helpotukseen - Pallo-Iiroille kolme pistettä Lempäälästä

30.6.2016

Pitkään tasaisissa lukemissa edennyt peli ratkesi lopulta toisella puoliajalla Stanley Ukwuoman maalilla. Lopussa 16-vuotias Juuso Snicker taiteili kaksi maalintekijän maalia ja lukemiksi kirjattiin 1-4 (1-1).

Lukemista huolimatta pelillisesti vierailijat olivat selkeästi isäntiä edellä. Ensimmäisellä puoliskolla Loiske tosin pelasi tiiviisti ja puolusti hyvin pitäen Pallo-Iirot poissa aivan huippupaikoilta. Monelle katsomossa tuli Ilves2-ottelu mieleen kun aivan alkuminuuteilla Pallo-Iiroilta nähtiin jälleen karmea puolustuspään virhe.

Maalivahti Iiro Kosken avausheitto lipesi kädestä ja jäi vajaaksi Eetu Setäsen tavoittamattomiin. Loiskeen Tomi Lahtinen oli paikalla ja laukoi pallon Pallo-Iirojen verkkoon. Tämän jälkeen Loiske ei oikeastaan maalipaikoille enää ottelussa päässyt.

Alkushokista selvitettyään Pallo-Iirot sai pikkuhiljaa peliään käyntiin. Keltaiset hallitsivat palloa ja Loiske puolusti tiiviisti maalin edustaansa. Kovin vaarallisille paikoille ensimmäisen puolituntisen aikana Iirot ei päässyt. Moni hyvä ja pitkä hyökkäys päätyi liian hätäsiin ratkaisuihin murtopaikoissa.

Ottelun 36 minuutilla Juho Patola pelattiin hyvällä pallolla boksiin ja kapteenin kova ja matala keskitys päätyi lopulta ensimmäistä otteluaan Kolmosessa pelanneelle Mustafa Musoville maalin eteen, joka siirsi pallon varmasti verkkoon.

Toinen puoliaika Pallo-Iirojen näytöstä

Puoliajan jälkeen kentälle marssi huomattavasti keskittyneempi vierasjoukkue. Koko puoliaika pelattiin käytännössä Loiskeen alueella. Keskikentälle paluun tehnyt ja hyvin pelannut Konsta Siivonen sai tällin jalkaansa ensimmäisen puoliskon loppupuolella. Siivonen yritti vielä pelata, mutta päävalmentaja Hörkkö otti nuorukaisen nopeasti vaihtoon. Miika Pertola otti Siivosen paikan keskikentällä.

Pallo-Iirot loi toisella puoliajalla yli puolitusinaa hyvää maalipaikkaa, mutta viimeistely ontui. Stanley Ukwuoma johdotti Iirot johtoasemaan kun vajaat kymmenen minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa. Miika Pertola antoi hyvän syötön kuudentoistarajan eteen Ukwuomalle, joka kääntyi harhauttaen välittömästi pelaten itselleen maalipaikan. Hyvä viimeistely ja vapauttava johtoasema merkattiin tulostaululle.

Vierasjoukkue saikin oman syöttöpelinsä rullaamaan pallonhallinnan kautta. Sitä kautta pallotaitavat Mustafa Musov, Mikko Valtanen ja Jouni Tukiainen pääsivät toteuttamaan itseään.

Ottelu eteni aivan viime minuuteille tuloksellisesti tasaisissa lukemissa kunnes Jouni Tukiaisen tilalle viimeisen vartin aikana tullut 16-vuotias Juuso Snicker iski jälleen. Molempiin maaleihin vapauttavan syötön antoi Mikko Valtanen ja nuorelta maalintekijältä upeat viimeistelyt.

Valmennuskaksikko tyytyväinen peli-ilmeeseen

Pallo-Iirojen valmennusporras oli tyytyväinen pelin jälkeen, vaikka ottelun alku vaikea olikin.

- Ensimmäisen minuutin takaisku oli karmea. Ei näitä vaan saa tulla, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertasi.

- Siitä kun tokenimme, niin pelasimme hyvää pallollista peliä. Murtovaiheessa oli ensimmäisen puoliajan aikana ongelmia vielä, mutta toisella puoliajalla olisimme voineet tehdä hieman paremmalla viimeistelyllä kahdeksankin maalia. Vain viimeistely ontui, muuten meiltä hyvää peliä.

- Mustafa Musov pelasi toki hyvän pelin ja pääsi paremmin mukaan kun saimme pallollista peliämme kuntoon. Mikko Valtanen otti monta hyvää katkoa keskikentällä, Hörkkö kertasi onnistujia.

Valmentaja Sami Vahanto näki Pallo-Iirojen pelin kehittyneen roimasti Loiske-otteluun.

- Eihän Loiskeella ollut käytännössä maalipaikkoja lukuunottamatta tuota ensimmäisen minuutin tilannetta. Puolustimme hyvin ja loimme riittävästi maalipaikkoja. Juuso Snicker teki kaksi todellista maalitekijän maalia, molemmat aika pienistä kulmista ja ensimmäinen vaikeasta asennosta, Vahanto kertoi.

- Lisäksi Stanley Ukwuoma paransi ottelun edetessä ja toisella puoliajalla mies meni heittämällä Loiske-puolustajien ohi, Vahanto lisäsi.

Vaatimaton Musov nauttii pelinrakentelusta ja Juuso Snicker maalinteosta

Pallo-Iirojen reservijoukkueessa pelannut bulgarialainen Mustafa Musov on hakenut pelituntumaa ja ottelukuntoa kakkosjoukkueesta. Työn perässä Raumalle viisi vuotta sitten muuttaneen 30-vuotiaan Musovin ahkera työ palkittiin paikalla edustusjoukkueen avauksessa. Kymppipaikalla pelannut taitava ja hyvän pelikäsityksen omaava Musov paransi koko ajan ottelun edetessä ja maalin lisäksi rakensi hyvin peliä.

- Se oli vähän onnekas maali. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta se teki minut onnelliseksi, Musov hymyili pelin jälkeen.

- Oma pelini oli ensimmäisen kymmenen minuuttia aika huonoa, mutta pareni sitä myöden kun joukkuekin pääsi kiinni omaan peliinsä. Nautin ennenkaikkea pelinrakentelusta ja haluan luoda paikkoja muille, Musov lisäsi.

Musovin hyvä peli antaa päävalmentaja Hörkölle mietittävää tulevia koitoksia ajatellen. Entä Juuso Snicker? Mikä on maalintekemisen salaisuus?

- Pitää vain katsoa missä on tilaa ja laukoa sinne, Snicker tiivisti.

- Muuten kyllä on tuntunut hyvältä pelata näitä pelejä. Pelinopeudessa ei niin hirveän iso ero junioripeleihin, mutta fyysisyydessä taas on.

16-vuotias Snicker on nyt iskenyt 3 maalia yhtä monessä pelissä miesten Kolmosessa. Loistava suoritus ottaen huomioon, että Snicker ei ole pelannut likikään täysiä minuutteja.

Ottelun lopussa Pallo-Iirot vaihtoi Aake Rapalan ja Severi Kankkusen kentälle. Lisää jobin postia Konsta Siivosen lisäksi toi Eetu Setäsen loukkaantuminen. Setäsen korvasi Tuomo Ruotsalainen.

Pallo-Iiroilla on edessään kolmen viikon tauko, joka pitää sisällään todennäköisesti Region's Cupin ottelun. Kolmonen jatkuu derbyllä EuPa:a vastaan lauantaina 23.7. Eurassa.