Iirojen naisille kauden ensimmäinen vieraspiste

18.6.2016

Iironaiset nappasivat kauden ensimmäisen vieraspisteen, vaikka avausjakson perusteella ei siltä vaikuttanutkaan. Tuulisessa ja vetisessä kelissä Kouvolan keskusurheilukentällä Iirojen naiset kuitenkin nousivat tasoihin toisen puoliajan tehohetken ansiosta.

Kotijoukkue Sudet iskivät avausosuman hieman helpohkosti tuomitusta rangaistuspotkusta 21. minuutilla. Pilkun sijoitti varmasti verkon perukoille Satu Hermunen. Toinen maali syntyi 33. minuutilla Ronja Uimin laukauksesta n. 20 metristä.

Vierailijat pääsivät kaventamaan pelin 39. minuutilla. Maali syntyi Jenna Dahlbergin antaman sivuvapaapotkun jälkitilanteesta, kun Orieka Hope pääsi tuikkaamaan maalivahti Sonja Leinon torjuman pallon päällä tyhjään maaliin. Tämän jälkeen kuitenkin kotijoukkueen Hermunen pääsi puskemaan korkealla saadun riiston jälkeisen vastahyökkäyksen päätteeksi. Maali syntyi 41. peliminuutilla. Puoliajalle lähdettiin siis 3-1 tilanteessa emännille.

Toinen puoliaika alkoi Susien hallinnalla. Muutamasta hyvästä mahdollisuudesta huolimatta, kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt lisäämään johtoaan.

Ottelun 75. peliminuutilla tuttu tehokaksikko iski jälleen. Tällä kertaa Dahlberg antoi kulman ja Hope puski pallon suht vapaasti yli etutolppaa vartioineen pelaajan. Tästä Iirot saivat selvästi itseluottamusta ja jo 77. minuutilla Selma Laaksonen pääsi laukomaan boksin kulmalta. Pallo leijaili hienosti takakulmaan. Maalin alusti topparin tontila ylös nostettu Katri Juhola. Tämän jälkeen ei kumpikaan joukkue päässyt puolittaisia tilanteita lähemmäs ja näin ollen ottelu päättyi tasatulokseen 3-3.

Päävalmentaja Pasi Rantanen kommentoi ottelua seuraavin sanakääntein:

-Kerrankin näin päin. Täytyy kunnioittaa yhtä pistettä, koska lähdimme peliin vain yhdellä vaihtopelaajalla loukkaantumisten ja muiden poissaolojen vuoksi. Mutta usein tällainen yhdistää enemmän kuin hajottaa joukkuetta.

-Nyt pääsemme paremmalla fiiliksellä pienelle pelitauolle.

Sarja jatkuu vajaan kuukauden päästä kotiottelulla PK Keski-Uusimaata vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 16.7 kello 15 Alsecco Stadionilla.