Naiset puolustivat JyPK:n ahtaalle

14.5.2016

Iirojen maalin teki Katri Juhola.

Pallo-Iirojen naiset vierailivat lauantaina yhden sarjan ennakkosuosikin JyPK:n vieraana. Hyvä puolustustaistelu ei lopulta tuottanut, vaan JyPK otti ykkösen kärkipaikan 2-1 (2-1) voitolla. Kotijoukkue toki ansaitsi voittonsa, mutta tiukille siipirikkoisena liikkeellä ollut raumalaisjoukkue jyväskyläläiset joutuivat.

Pallo-Iirojen peli oli ehkäpä kauden ehjin ja yhtenäisin suoritus. 16. minuutilla joukkue meni jopa johtoon. Rosa-Mariia Ketola antoi hyvän kulmurin, josta topparina jälleen pelannut Katri Juhola teki vierasjohdoksi 0-1. Johto kesti kuusi minuuttia ja reilun puolen tunnin kohdalla JyPK teki voittomaaliksi jääneen toisen osumansa.

Kotijoukkue oli ottelussa selkeästi hallitseva osapuoli. Hyvin toteutettu puolustustaistelu piti kuitenkin numerot tasaisina loppuun asti, ja raumalaisilla oli muutama maalipaikkakin. Kotijoukkueella oli niitä kuitenkin moninkertaisesti enemmän, mutta Noora Tallilan hyvät torjunnat ja kenttäpelaajien kurinalainen puolustuspeli estivät lisämaalit. Kuvaavaa oli, että kun P-Iirot teki ainoasta kulmuristaan maalin, niin JyPK ei onnistunut kertaakaan 18 kulmuristaan.

P-Iirot oli siipirikkoisena matkassa, mutta se mahdollisti sen, että kaksi –00 syntynyttä pääsi tekemään debvyyttinsä naisten tasolla.

Seuraava ottelu P-Iiroilla on kotona RoPS:aa vastaan ensi lauantaina klo 13. B-tytöt puolestaan kohtaavat nyt sunnuntaina kotonaan Vaasan Sport yj:n klo 15.