Pallo-Iirot vakuuttavasti jatkoon

5.3.2016

Kotijoukkue ei jättänyt ensi kauden vastustajalleen mitään mahdollisuutta ja jyräsi alusta loppuun vakuuttavaan 5-1 (1-1) voittoon. Pallo-Iiroilta maalinteossa onnistui suoran hattutempun tehnyt kapteeni Juho Patola sekä Miika Pertola ja Niklas Kuusio kertaalleen.

Vierailija Härmä aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja sai muutaman hyökkäyksen pelin ensimmäisillä minuuteilla. Montaa kertaa vihreäpaitaiset eivät tämän jälkeen päässeet enää Pallo-Iirojen maalia hätyyttelemään. Iltapäivän ainokaisen Härmälle teki kulmasta Ersin Ramadani. Hyvän kulman antoi Juuso Lindroos.

Kotijoukkue Pallo-Iirot taas aloitti Härmän alkurynnistyksen jälkeen melkoisen dominoinnin, joka kesti päätösvihellykseen asti. Ainoastaan moitittavaa löytyi johtoasemassa pelaamisesta. Tämäkin pääosin asennepuolelta.

- Suhteellisen tyytyväinen voi olla. Puolustaminen oli pääasiassa hyvää. Vastustajalla oli vain muutama pahempi tilanne ja näistä kaksi tuli kulmapotkusta, josta maalikin tuli, ja yksi huonosta purkupallosta.

- Hyökkäyspelaaminen oli parempaa mitä Peimari-pelissä, ainoastaan pelaaminen johtoasemassa oli huonoa, sekä 1-0 että 3-1 tilanteessa. Selkä ei vaan voi suoristua ja pelitavasta täytyy pitää kiinni vaikka tilanne näyttäisi kuinka selvältä tahansa, päävalmentaja Hörkkö mietti.

Pallo-Iirojen maalinteon aloitti Juho Patola, joka koko pelin ajan aiheutti Härmän puolustuksella harmeja. Todella hyvällä pelipäällä ollut Patola haki jatkuvasti juoksupalloja linjan taakse, ja useasti mies löydettiinkin. Vajaan kympin kohdalla Mikko Valtanen löysi erinomaisella syötöllä Patolan juoksuun boksin sisälle ja pienehköstä kulmastakin kova veto painui aivan takanurkkaan.

Härmä sai puolustettua Pallo-Iirot ensimmäisen puoliajan kaikkein pahimmat paikat pois, mutta hieman paremmalla viimeistelyllä olisi lukemat voineet olla toisenlaiset.

Aggressiivinen ja huolellinen kotijoukkue

Katsomoon näytti siltä, että puoliajalla jokainen Iirot-pelaaja lisäsi pykälän aggressiivisuutta ja huolellisuutta pelaamiseen. Päävalmentaja Hörkkö painotti kuitenkin kärsivällisyyttä.

-Tauolla painotettiin syöttölaadun parantamista ja parempaa pelin rytmittämistä, mutta tärkein juttu oli lähteä hyvällä itseluottamuksella ja kärsivällisellä pelaamisella 2.puoliajalle.

Kovin pitkään nollakelissä värjötellyt, kohtuullisen hyvin tiensä Äijänsuolle löytäneen kotiyleisön, ei tarvinnut kärsivällinen olla. Pallo-Iirot tulikin toiselle puoliajalle todella vahvasti. Ensin Niklas Kuusio haki loistavalla pallolla Patolan vapaaksi boksin sisällä ja vastaavassa tilanteissa kymmeniä, ellei satoja, kertoja ollut Patola laittoi pallon varmasti ohi Härmä-maalivahdin.

Muutama minuutti tästä ja kapteeni viimeisteli suoran hattutemppunsa. Voitettu kaksintaistelu kuudentoista sisällä, vastustajan rike ja hyvin ottelussa viheltänyt Saku Peltonen vei pallon pilkulle. Patola laittoi pallon varmasti sisään ja kolmessa Suomen Cupin ottelussa "Pato" on nyt osunut seitsemän kertaa.

Pallo-Iirot käytti kaikki kolme vaihtoaan ottelussa. Puoliajalla Juho Torkkeli korvasi hyvin pelanneen Aleksi Toivosen ja toisella puoliskolla Jouni Tukiainen tuli Konsta Siivosen tilalle. 72 minuutilla Mustafa Musov tikkasi kentälle Mikko Valtasen tilalle.

Pallo-Iirojen loput maalit tulivat Niklas Kuusiolle ja Miika Pertolalle, joka survoi pallon verkkoon kulman jälkitilanteesta. Maalia edelsi hyvä Vasile Marchiksen kuoletus ja jatko maalin edustalle. Vasemmalla laidallaan totutun sähäkkänä pelannut Niklas Kuusio viimeisteli 5-1 lukemat 82 minuutilla ohitettuaan ensin Härmä-puolustajan kaksinkamppailutilanteessa ja sijoittamalla pallon varmasti maaliin.

Pallo-Iirojen voitto tarkoitti etenemistä Suomen Cupin 5. kierrokselle. Tuleva vastustaja arvotaan lähiaikoina.

- - -

Pelin jälkeen Pallo-Iirojen edustusjoukkueen ja A-juniorien pelaajista koostunut joukkue kohtasi TuWe:n. Pallo-Iirot hävisi 4-1 lukemin. Iirojen ainokaisen viimeisteli Eero Ojala. Ottelu oli lukemia tasaisempi, mutta vastustaja oli erittäin tehokas paikoissaan.