Naisille kauden avaustappio Espoossa

18.4.2022

Naisten joukkueen kausi ykkösessä jatkui sunnuntaina ensimmäisellä vierasottelulla. Tuloksena oli niin ikään ensimmäinen tappio, kun kotijoukkue EBK otti kolme pistettä 2–1 (1–0) voitolla.

Iirot ei päässyt matkaan täydellä kokoonpanolla, sillä poissa olivat Minttu Ylikraka, Eveliina Hannula, Saara Laaksonen ja Katarina Maikola. Siitä huolimatta peliesitys oli jälleen hyvä, vain maalinteko tökki nyt ja vastustaja taas käytti vähät paikkansa kovalla prosentilla.

Ensimmäinen jakso alkoi tunnustelevasti ja kumpikaan joukkue ei juuri paikoille päässyt. Vieraat saivat hieman otetta jakson edetessä ja muutamia kertoja päästiin kotijoukkueen puolustusta hätyyttelemään.

Reilun puolen tunnin jälkeen sitten Iirojen Wilma Ahola kaadettiin boxissa ja seurauksena oli rangaistuspotku. Sitä asteli laukomaan Anni Hakasalo, jonka kova laukaus kuitenkin kimposi ylärimasta maalin yli. Tämä sekoitti hetkeksi sinikeltaisten peliä ja kotijoukkue hyödynsi sen tekemällä johtomaalin, kun 44 minuuttia oli kellossa.

Toiselle jaksolle Iirot muutti ryhmitystään, ja lähti vielä voimakkaammin paineistamaan vastustajaa ylhäällä. Pelikello ei ehtinyt etenemään kuin kaksi minuuttia, kun Aino Varkoi pääsi viimeistelemään tasoituksen Hakasalon hienosta läpisyötöstä. Tämä oli jo Varkoin neljäs maali kolmessa ottelussa.

Iirot hallitsi toista jaksoa käytännöllisesti katsoen täysin, ja maalintekopaikoille alettiin päästä tuon tuostakin. Mukana oli myös epäonnea, mutta palloa ei saatu millään espoolaisten maaliviivan yli, vaikka peliväline siinä jo muutamia kertoja pyöri ihan kirjaimellisestikin.

EBK sai jakson ainoan vaarallisen hyökkäyksensä aikaiseksi 89. minuutilla ja raumalaisten kauhuksi pallo löysi tiensä maalin perukoille asti.

Tämänkin jälkeen Iirot hankki vielä kulman, jonka jälkitilanteessa pallo pyöri aivan maaliviivan tuntumassa, mutta nyt olivat kaikki jalkapallojumalat kääntäneet vierasjoukkueelle selkänsä.

Näin ottelu päättyi EBK:n 2–1 kotivoittoon, ja kolme pistettä jäivät Espooseen.

”Tässä nähtiin jälleen käsitteen tulosurheilu, raadollisuus. Pyörität ja pidät peliä 45 minuuttia käytännöllisesti katsoen koko ajan hyökkäysalueella, mutta käteen jää luu. Koettiin jalkapallon viehätyksen nurja puoli, vaikka olisi ansaittu ihan muuta”, kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula ottelua.

”Pelattiin toinen jakso aivan kuten tauolla sovittiinkin, ja tehtiin asiat hyvin sekä kovalla työmoraalilla, mutta viimeistely jäi vajaaksi. Harmittaa joukkueen puolesta, koska enemmän olisi ansaittu. Tasapeliä ei lähdetty varmistelemaan, koska peli oli niin totaalisesti hallussa, ettei ollut järkeä lähteä muuttamaan mitään. Viikon päästä jatketaan tästä ja hoidetaan viimeistely paremmin”, jatkoi Koivula.