Aino Varkoi ratkaisi jälleen pisteet Iiroille

3.4.2022

Äijänsuolla pelattiin lauantaina jälleen Naisten ykköstä. Pallo-Iirojen vieraaksi saapunut Vaasan FC Sport-j taisteli loppuun asti, mutta pisteet jäivät Raumalle 1–0 (0-0) tuloksella

Sarjaa on nyt pelattu kaksi kierrosta, ja raumalaiset pitävät kärkitilaa hallussaan kahdella voitolla ja maalierolla 4–0.

Vierasjoukkue piti Iiroja kovilla aivan loppuun asti, mutta kotijoukkueen hieno puolustustaistelu riitti pitämään maalin puhtaana ja näin Loviisa Helmiselle tuli toinen nollapeli putkeen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli hienoista sinikeltaisten hallintaa, mutta myös vierailla oli omat hetkensä. Iirot sai luotua kaksi todella hyvää maalintekopaikkaa, mutta vielä ensimmäisellä puolikkaalla eivät maalihanat auenneet.

Iirot vaihtoivat puoliajalla kentälle lisää hyökkäysvoimaa, kun vielä B-tytöissä pelaava Katarina Maikola teki debyyttinsä ykkösessä.

Alku oli kotijoukkueelta vahvaa, ja kello näytti aikaa 53 minuuttia, kun Aino Varkoi viimeisteli Anni Hakasalon hienosta syötöstä tarkalla puskulla todellisen ”urheiluruutumaalin”.

Maalin jälkeen peli aaltoili puolelta toiselle ja molemmilla joukkueilla oli vaarallisia hyökkäyksiä. Kuten usein käy, takaa-ajaja saa loppua kohden yhden lisävaihteen päälle ja näin kävi nytkin.

Iirot pykivät turvaamaan voittonsa ja vahvisti vielä alakertaansa pudottamalla toisen pohjapelaajan suojaamaan keskustaa. Tämä riittikin, sillä vaikka Sport pyrki kaikin keinoin tekemään tasoittavan maalin, kotijoukkueen uhrautuva puolustustaistelu riitti pitämään vieraat pois vaarallisimmilta maalintekosektoreilta.

Toki vaasalaisten satsaaminen hyökkäykseen avasi myös sinikeltaisille mahdollisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin, ja muutama läheltä piti -tilanne saatiinkin aikaiseksi. Ottelu päättyi näihin 1–0 numeroihin ja voittoa voidaan pitää myös ansaittuna.

”Jälleen todellista asennepelaamista meiltä. Olimme lopussa jopa hieman vaikeuksissa, mutta jokainen hoiti hommansa hienosti ja periksi ei annettu tuumakaan."

"Tämä oli osoitus henkisestä vahvuudesta, jolla voitetaan tiukkoja pelejä. Viime kaudella meille tehtiin aivan liikaa maaleja, mutta nyt ollaan kahden pelin jälkeen puhtaalla pelillä. Se kertoo siitä, että eteenpäin on menty ainakin puolustuspelaamisen suhteen. Eikä kahden tehdyn maalin keskiarvokaan huono ole”, iloitsi päävalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.

”Olemme saaneet pelaajien roolitukset paremmin kohdilleen ja se näkyy myös pallollisessa pelissä. Pienoinen ongelma on se, että emme saa ihan kaikkia pelaajia samaan aikaan kentälle, koska meillä on nyt ollut sairastumisia ja muutama kahden lajin pelaaja, jotka eivät vielä pääse säännöllisesti mukaan. Iloa tuottaa myös nuorten pelaajien hieno esiinmarssi, josta on nyt tullut jokavuotinen ilmiö”, Koivula jatkoi.