Iirot kaatoi ESC:n suvereenilla esityksellä

12.9.2015

Pallo-Iirot jatkoi kovaa virettään ESC:n kustannuksella kaatamalla tammisaarelaiset varman esityksen jälkeen luvuin 3-0 (2-0). Ottelu oli jo kuudes peräkkäinen, jossa raumalaiset ovat pitäneet oman maalinsa puhtaana.

Vierailija ESC saapui tänään Raumalle melkoisen siipirikkoisena. Joukkueella oli matkassa vain 11 kenttäpelaajaa. Kaiken lisäksi kärjessä aloitti joukkueen kakkosmaalivahti Isak Vilander.

Myös kotijoukkueella oli mietittävää aivan ottelun alla. Vasile Marchisin ollessa poissa flunssainen Eetu Setänen asteli kentälle. Tuomo Ruotsalaisen oli tarkoitus aloittaa Setäsen parina, mutta kuume vaivasi myös häntä. Näin ollen Matias Majapuro aloitti topparina.

Ottelu alkoi heti Iirojen painostuksella ja 7. minuutilla Mikko Valtasen hirmuleija yllätti maalivahti Tim Murrayn ja pallo takakulmaan. Iirot jauhoi läpi avausjakson palloralliaan ESC:n tyytyessä puolustamaan ja kyttäämään vastaiskuja. Pariin otteeseen vieraat pääsivätkin laukomaan, mutta Mikko Laaksonen selvitti tilanteet varmasti. Muutoin peli pyöri vahvasti ESC:n päädyssä.

Puolen tunnin kohdalla vieraiden peli vaikeni entisestään, kun Valdrin Rashica potkaisi tilanteen jälkeen Ekhiabhi Okodughaa ja ajettiin pois kentältä.

2-0 –osuma nähtiin 38. minuutilla Stanley Ukwuoman toimesta. Niklas Kuusio pommitti ja Stanley lapioi riparin varmasti sisään.

Pallottelua ja Stanleylle toinen osuma

Toisen jakson alussa Setänen otettiin vaihtoon huilaamaan ja Ruotsalainen tilalle. 52. minuutilla Iirot tappoi pelin lopullisesti, kun Stanley pääsi nokikkain Murrayn kanssa. Hieno siirto Murrayn ohi ja pallo tyhjiin.

Ottelun loppu meni entistä vahvemmin Iirojen pallonhallinnassa. Todellisia huippupaikkoja ei kuitenkaan enää syntynyt ja kumpikin joukkue odotti lähinnä ottelun päättymistä.

Jälleen kerran vahvan ottelun pelannut Niklas Kuusio otti ottelun jälkeen melko rauhallisesti voitosta huolimatta:

-Kolmea pistettä haettiin ja kolme pistettä saatiin. Ei mikään ihmeellinen ottelu ja oltiin loppupeleissä aika suvereeneja. Pidettiin paljon palloa ja samalla peli pysyi täysin meidän kontrollissa.

- - -

Ottelun maalikooste, jossa myös päävalmentaja Lehtosen ja Mikko Valtasen haastattelut täältä.