Naisten viimeinenkin Cup-peli päättyi tappioon

13.2.2022

Naisten oukkue kohtasi lauantaina Espoossa EPS:n. Viimeinenkin Suomen Cupin ottelu päättyi tappioon espoolaisten ollessa parempia 3–0 (1–0) numeroin.

Näin kaikki kolme cupin ottelua päättyivät tappioon. Aiemmin sinikeltaiset olivat hävinneet HJK:lle ja TPS:lle. Espoon peli oli luonteeltaan tasaisempi, mutta taitavat ja vikkelät vastustajat aiheuttivat vaikeuksia vieraille nuoresta iästään huolimatta. EPS:n runko koostuu viime kauden B-tyttöjen Suomenmestarijoukkueesta.

Ensimmäinen jakso oli kaksijakoinen. Vieraat aloittivat pirteästi, mutta sitten 16. minuutilla Hertta Pietilä rikkoi vastustajan pelaajaa rangaistusalueella ja tuomiona oli yksiselitteisesti rangaistuspotku. Tämän Lotta Kalske sijoitti varmasti iirovahti Loviisa Helmisen selän taakse.

Maalin jälkeen kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa saada otetta peliin ja jakson loppu mentiinkin espoolaiskomennossa. Tauolle Esport Areenalla mentiin EPS:n 1–0 johdossa.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen oli päättynyt. Iirot ei oikein päässyt pelin juoneen mukaan, vaan joutui olemaan paljon puolustuskannalla. 58 minuuttia oli pelattu, kun Kalske siirsi kotijoukkueen 2–0 johtoon.

Sinikeltaiset joutuivat tekemään kaksi vaihtoa kolhujen vuoksi. Pois tulivat Eveliina Hannula ja Katarina Maikola ja tilalle Laura Ketola sekä Saara Laaksonen.

Iirot sai toisella jaksolla muutamia hyviäkin hyökkäyksiä aikaiseksi ja maalintekopaikoillekin päästiin. Mutta pelikellon näyttäessä 90+2 minuuttia Helminen avasi epäonnisesti suoraan päin EPS:n Minea Grönbergiä ja pallo kimposi siitä suoraan maaliin. Näin lopputulokseksi ottelulle tuli 3–0.

”Suomen Cup meni meiltä tuloksellisesti aivan penkin alle. Nyt on analysoinnin aika, kun alkamassa on kolmen viikon jakso ilman pelejä. Se tuleekin tosi hyvään paikkaan, sillä pystymme nyt keskittymään harjoitteluun ja selkiyttämään tiettyjä asioita, jotka ovat nyt sotkeneet peliämme”, kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.

”Meiltä puuttuivat tänään Minttu Ylikraka, Anni Hakasalo ja Wilma Ahola. Se ei voinut olla näkymättä pelissä. Hyvääkin tästä ottelusta toki löytyi, uusi vahvistus Aino Varkoi pelasi kärjessä pirteästi ja oli tosi aktiivinen. B-tytöistä Oona Mäkilä pelasi koko pelin ja paransi koko ajan pelin edetessä. Ei tässä paniikkinappulaa olla painamassa, vaan nyt kolme viikkoa harjoitellaan hyvin ja riittävän kovaa”, jatkoi Koivula.

Seuraava harjoitusottelu Iiroilla on sunnuntaina 6.3 Turussa. Vastassa on viime kaudella kakkoseen pudonnut Turun Weikot.