Naisten Suomen Cupin pisteet matkasivat Turkuun lauantaina

6.2.2022

Naisten joukkue pelasi Suomen Cupin lohkovaiheen toisen ottelunsa lauantaina Buena Vista Stadionilla. Vastassa oli tuttu ”paikallisvastustaja” TPS, joka lopulta voitti pelin numeroin 2–4 (0-3)

Ensimmäinen jakso oli paljon tasaisempi, kuin mitä numerot näyttävät. Kotijoukkueella oli pitempiäkin hallintajaksoja, mutta viimeiset ratkaisut eivät vielä onnistuneet. TPS pääsi kolmesti rokottamaan, lähinnä sinikeltaisten omista virheistä johtuen.

Maalintekijöinä turkulaisilla olivat Nelly Lehtilä, Hertta Laasio ja Laura Linnala. Raumalaisittain parhaat paikat syntyivät vasemmalla laidalla pelanneen Eveliina Hannulan kautta, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Näin tauolle mentiin 0–3 numeroissa.

Iirot teki puoliajalla kolme vaihtoa. Kärkipari Wilma Ahola ja Katarina Maikola tekivät tilaa Anni Hakasalolle sekä Iiroissa debytoineelle Aino Varkoille.  Lisäksi Jessica Pakarisen tilalle keskikentälle vaihtui Elli Lamminen.

Toisen jakson alkupuoli mentiinkin enemmän kotijoukkueen hallinnassa. Tosin jo 47 minuutin kohdalla Taru Kalliovaara pääsi Iiropuolustuksen vartiointivirheestä lisäämään vierasjohdon jo 0–4:n.

62 minuutilla Anni Hakasalo pelasi tilanteen loppuun ja palkinnoksi pääsi kiertämään TPS-maalivahdin sekä sijoittamaan pallon tyhjään maaliin.

4–2 kavennuksen teki kapteeni Jenna Dahlberg rangaistuspotkusta. Tämä jäi lopputulokseksi, sillä sinikeltaiset eivät enää saaneet kunnollista loppukiriä aikaiseksi.

”Tämä oli meille uuden prosessin ensimmäinen testi. Olemme hieman viilamassa pelitapaamme, ja Helsingissä emme vielä voineet sitä kokeilla. Nyt perusasiat toimivat hyvin ja jatkamme tätä sisäänajoa Espoossa viikon päästä. Uudella pelitavalla pystymme yhdistämään vahvuutemme sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Mutta muutokset ottavat aikansa, ennen kuin niistä kehittyy automaatio”, totesi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula pelin jälkeen.

”Lisäksi on todettava, että emme ole vielä joukkueena 90 minuutin kunnossa, mutta työt sen eteen on aloitettu, ja tämä ei tule olemaan ongelma, kun sarja alkaa”, jatkoi Koivula..

Seuraavaksi Iirot matkustaa Espooseen, jossa kohtaa EPS:n Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa lauantaina 12.2 Esport Areenalla klo: 19:00.