Naisille tasapelipiste

10.9.2015

Pallo-Iirojen naiset ottivat sen mitä vähintään pitikin eli pisteen vierasmatkaltaan Turusta. Kotijoukkue Pyrkivä oli viejän roolissa ja pelasi hyvän pelin, mutta kahdesti vieraat nousivat tasoihin. Näin päädyttiin tasalukemiin 2-2 (1-0). Tulos merkitsi sitä, että lohkoaan johtavan raumalaisjoukkueen ainoa uhkaaja on TPV, joka saapuu päätöskierroksella Iirojen vieraaksi Raumalle.

Peli oli luonteeltaan juuri sellainen kuin osattiin odottaakin. Pyrkivä oli taitotasossa hivenen edellä, minkä lisäksi joukkueessa on muutama todella hyvä yksilö maalikunkku Ida Luotonen etunenässä. Pallo-Iirot pyrki pitämään ennen kaikkea paketin koossa puolustuspelissä, ja tässä onnistuttiinkin avausjakson toiseksi viimeiselle minuutille. Silloin Pyrkivä sai hyvän maalipaikan, mistä syntyi avausosuma.

Toiselle jaksolle vierailija teki pieniä muutoksia ja siirtyi kahteen kärkeen ottaen Meri Huttusen kärkien taakse. Orieka Hope ja Joy Okwodua pelasivat hyvin Meri Huttusen läpi ja hän nosti yli maalivahdin pelin tasoihin 70. minuutilla. Tämän jälkeen yritettiin varmistaa minimitavoite eli yksi piste. Se oli luiskahtaa kotijoukkueelle, kun 80. minuutilla syntyi kauniin kuvion päätteeksi Pyrkivän johtomaali. P-Iirot otti uudelleen kaksi kärkeä käyttöön ja kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista Orieka Hope vuorostaan pelattiin läpi ja hän nosti Huttusen tavoin yli maalivahdin numerot uudelleen tasoihin.

Pyrkivä vei ottelua vähän taitavampana joukkueena. Vieraiden keskikenttä piti kuitenkin hyvin paketin koossa ja etäisyydet kunnossa pitäen Pyrkivän riittävän hyvin kurissa. Erityisesti Saara Laaksonen työmäärä keskikentällä oli maininnan arvoista. Hän pelasi yhden kauden parhaista peleistään hyvällä tilannevahvuudellaan.

P-Iiroilla on yksi ottelu jäljellä ja se TPV:tä vastaan kotona. Tamperelaiset ovat nyt viiden pisteen päässä, mutta joukkueella on vielä kaksi ottelua jäljellä. Joka tapauksessa Pallo-Iiroille riittää pistekin viimeisestä ottelusta nousukarsintoihin selvitäkseen.