Iirojen B- tytöillä maalijuhla sunnuntaina

3.10.2021

Pallo- Iirojen BT yhteisjoukkue murskasi Tornion Pallo- 47:n sunnuntaina SM- sarjan ottelussa numeroin 9–0 (4–0). Voitto nosti raumalaiset jälleen kympin sakkiin, joka on tavoitteenakin.

Ottelu oli alusta lähtien melko totaalista kotijoukkueen hallintaa, vaikka ensimmäistä maalia saatiinkin odotella 29 minuuttia. Tässä ajassa Wilma Ahola vei Iirot 1–0 johtoon. Sitten ketsuppipullo aukesi kunnolla ja Salla Suominen, Matilda Ruohomaa ja Venla Wallenius lisäsivät taukojohdoksi 4–0. Sinikeltaisten aggressiivinen prässipeli hyökkäysalueella toimi hienosti ja teki vieraitten pelaamisen todella vaikeaksi.

Toiselle jaksolle Iirot vaihtoi kentälle lauantaina täydet 90 minuuttia naisten pelissä urakoineen Anni Hakasalon. Hakasalo kiitti kunniasta tekemällä 26:n minuuttiin hattutempun. Jos ensimmäinen jakso olikin kotijoukkueen hallintaa, niin toista jaksoa pelattiin lähes kokonaan TP-47:n puolustusalueella. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Suominen ja Ahola toistamiseen. Iirojen puolustuksessa topparikolmikko Oona Mäkilä, Maija Karta ja Hertta Pietilä pystyivät lähes kolmestaan tekemään tyhjiksi vieraitten harvat hyökkäys yritykset. Tämä voitto nosti raumalaiset yhdeksännelle sijalle, pisteitä on 23 ja maalierokin kaunistui lukemiin 35–26. Tavoite on olla 10 parhaan joukossa, jotta paikka ensi talven SM-karsintoihin aukeaisi. Kilpailu on kovaa, sillä samoista sijoista taistelee useampi joukkue, kuuden pisteen sisällä on seitsemän joukkuetta.

”Tänään järjestimme todellisen näytöksen, siksi ylivoimainen esitys oli. Saimme vieraitten pelaamisen todella vaikeaksi, koska korkea prässimme toimi tosi hienosti. Lisäksi pelasimme varmasti kauden parhaan pallollisen pelimme. Pystyimme ajoittain luomaan tosi hienoja kombinaatioita ja syöttöketjuja ja paikkoja oli vaikka maalimäärän tuplaamiseen asti”, totesi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula. ”Erityisen iloinen olen meidän CT – ikäisten pelaajiemme esityksestä. Wingbackeina pelanneet Venla Wallenius ja Peppi Sorsakivi osoittivat tänään kuuluvansa tähän sarjaan, kuten myös Jenna ”Niakuntytär” Juhola keskikentän pohjalla. Siinä mielessä tulevaisuus on toivoa täynnä. Myös ottelun lopulla kentälle tulleen Minttu Kieman otteet ilahduttivat”, jatkoi Koivula.

Seuraavaksi B- tytöt pelaavat jälleen kotikentällä, kun vieraaksi saapuu kaksi pistettä perässä oleva KuPS Kuopiosta. Ottelu pelataan Buena Vista Stadionilla lauantaina 9.10. alkaen klo: 17:00. Tervetuloa!!