Äijänsuolla nähtiin hyvätasoinen kärkikamppailu

18.9.2021

Lauantaina nähtiin Buena Vista Stadionilla naisten ykkösen kärkijoukkueitten kohtaaminen. Pallo-Iirojen vieraana oli sarjaykkönen ONS Oulusta. Varsin hyvätasoinen peli päättyi kotijoukkueen harmiksi maalittomaan 0–0 tulokseen.

Kotijoukkue lähti otteluun hieman erilaisella ryhmityksellä kuin normaalisti. Tällä tavoin saatiin oululaisten vahvuudet minimoitua. ONS:lta puuttui kaksi parasta maalintekijää ja tämä tietysti helpotti Iirojen pelaamista.

Ensimmäinen jakso oli hyvää futista molemmilta joukkueilta. Sinikeltaiset puolustivat järkevästi hieman syvemmällä ja näin selustaan jäävä tila oli paljon pienempi.

Iirot pääsi ensimmäisellä jaksolla parhaiten hyökkäämään nopeilla lähdöillä vieraitten selustaan kun taas ONS pyrki lähtemään hitaasti pelaamalla ja etsi paikkoja pitkiin diagonaalisyöttöihin.

Iirot puolustivat hyvin ja vieraat eivät paikoille päässeet. Kotijoukkueella oli muutama potentiaalinen maalipaikka, mutta verkot eivät kummassakaan päässä heiluneet.

Toinen jakso oli sitten luonteeltaan jo erilainen, koska kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa panostamaan hyökkäykseen. Muutamia maalintekopaikkoja tulikin jo jakson alussa.

Sinikeltaiset myöskin hyödynsivät laadukasta vaihtopenkkiään ja tasaisin väliajoin tuoreita jalkoja vaihdettiin kentälle.

Sitten 70 minuutin kohdalla valmennus päätti lyödä all-in ja Iirot vaihtoi ryhmitystään 1–3–5–2 muotoon. Myös prässi nostettiin voimakkaasti ylös ja näin saatiin oululaisten peli hajoamaan varsin hyvin.

Viimeisen 20 minuutin aikana nähtiin kolme läpiajoa, mutta raumalaisten harmiksi maalit jäivät todella pienestä kiinni. ONS ei saanut omia hyökkäyksiään kontrolloidusti toteutumaan ja Iirojen maalilla pelannut Kiira Kaivola pääsi melkoisen vähällä torjuntatyöllä tästä ottelusta.

Näin peli eteni loppuun asti kotijoukkueen kannalta tuskallisesti ja lopputuloksena siis maaliton tasapeli. Iirojen kärjessä  Katri Juhola, Anni Hakasalo ja viimeiset puoli tuntia pelannut Wilma Ahola tekivät suuren työmäärän ja keskikentän avulla pystyivät luomaan tarvittavan määrän maalipaikkoja, mutta nyt ei edes onni ollut suosiollinen.

Erityismaininnan ansaitsee koko puolustuslinja Hertta Pietilä, Saara Laaksonen, Maija Karta ja Kaisa Saarenpää, jotka pitivät vieraitten hyökkääjät todella hyvin kurissa koko ottelun ajan.

Tämä tulos tarkoitti sitä, että Iirot putosi toiselta sijalta neljänneksi, mutta kaksi kierrosta on vielä jäljellä ja kaikki on mahdollista. Erot ovat niin pieniä.

”Tänään nähtiin todella hyvätasoinen naisten ykkösen peli Äijänsuolla. Jossain toisissa olosuhteissa tämä olisi ollut hyvä tulos, mutta nyt pelattiin pelkästään voitosta ja ONS:lle taas tasapelikin oli hyvä tulos”, kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ottelua.

”Pelattiin joukkueena täysin suunnitelman mukaisesti ja saatiin ONS melko lailla aseettomaksi hyökkäyspelin suhteen. Kaksijakoiset tunteet tällä hetkellä, sillä pelattiin ehkä kauden paras peli ja paikkoja oli voittoon aivan riittävästi. Mutta se tärkein eli maali jäi puuttumaan. Lopussa vielä muutettiin ryhmitystä mahdollisimman hyökkääväksi ja saatiin vastustajan peli sekaisin, luotiin muutamia avopaikkoja, mutta joskus tämä vain menee näin. Kaksi peliä on kuitenkin jäljellä ja kaikki on mahdollista. Loppuun asti taistellaan ja katsotaan sitten mihin se riittää”, jatkoi Koivula.

Seuraavaksi Iirot matkustaa Rovaniemelle ja pelaa ensi lauantaina 25.9 toiseksi viimeisen pelinsä RoPS:a vastaan.

Sen jälkeen on enää sarjan viimeinen ottelu lauantaina 2.10, jolloin Raumalle saapuu noususta myös pelaava PKKU Tuusulasta.