B-tytöille hieno voitto Jyväskylässä

29.8.2021

Voittajan on helppo hymyillä
Hakasalolle hattutemppu

B-tyttöjen yhteisjoukkue vieraili lauantaina JyPK:n vieraana Jyväskylässä. Raumalaisittain hienon pelin lopputulos oli 1–4 (1–3) vieraille. Anni Hakasalo teki ottelussa hattutempun.

Sinikeltaiset aloittivat räväkästi, kun Wilma Ahola viimeisteli 0–1 johtomaalin jo kahden minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue tuli nopeasti tasoihin 9. minuutin kohdalla Minttu Laaksosen toimesta.

Tämän jälkeen ote siirtyi hienokseltaan jyväskyläläisille. Hallinnasta huolimatta ei JyPK pystynyt lisämaaleja tekemään. Jakson loppua kohden raumalaisetkin pääsivät paremmin peliin mukaan.

Kun pelikello näytti 34 minuuttia, tuomittiin Iiroille rangaistuspotku. Tämän laukoi kapteeni Anni Hakasalo varmasti verkon perukoille. Hakasalo lisäsi vielä taukojohdoksi 1–3, kun 45 minuuttia oli täynnä.

Toinen jakso pelattiin melko tasaisissa merkeissä. JyPK:lla oli myös paikkoja kaventaa ottelu, mutta Julia Aarnio maalissa oli varma, ja esitti muutaman hienon torjunnan tärkeillä hetkillä.

Iirojen puolustuslinja on viime otteluissa ollut todella varma. Lauantaina sen muodostivat Oona Mäkilä, Hertta Pietilä, Maija Karta ja Catalina Allikivi.

53 minuuttia oli käyty peliä, kun Hakasalo viimeisteli hattutemppunsa ja laukoi loppunumeroiksi 1–4.

Tämä hienon voiton myötä Pallo-Iirot Yj nousi sarjataulukossa taas kahdeksanneksi. Pisteitä on kertynyt 17.

”Voitto oli ansaittu. Pelasimme hyvin joukkueena. Puolustuksemme oli hyvä ja tiivis. Meillä on ollut useassa viime pelissämme positiivinen vire, minkä olemme saaneet jatkumaan”, kommentoi Jyväskylässä vastuussa ollut valmentaja Mikko Mäkilä.

”Naisten lauantainen peli EBK:a vastaan siirrettiin koronaepäilyjen takia. Meiltä olisi ollut muuten pelaajia naisten pelissä, joten siinä mielessä oli hyvä, että he pääsivät nyt mukaamme. Tämä oli silti koko joukkueen voitto”, Mäkilä muistutti.

Seuraavaksi Iiroilla on taas pitkä matkustus edessä, kun tie vie ensi sunnuntaina Ouluun. Vastaan asettuu tällä hetkellä sijaa 12 hallussaan pitävä ONS.