Naisilla synkkä Vaasan reissu

8.8.2021

Naisten joukkue pelasi lauantaina ykkösen ottelun Vaasassa paikallista IFK:ta vastaan. Tuloksena oli tyly 5-2 (2-1) tappio.

Tämä oli yhteensä viides kohtaaminen ykkösessä joukkueiden välillä, ja myös viides voitto vaasalaisille. Jostain syystä VIFK:n suoraviivainen "brittifutis" on myrkkyä sinikeltaisille.

Tällä kertaa peliä oli käyty 13 minuuttia kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. 38 minuutilla tilanne oli 2-0. Molemmat maalit tehtiin boxista läheltä maalia.

Sinikeltaisten toiveita nosti 43. minuutilla Katri Juhola, joka siirsi pallon maaliin Jessica Kannoston hienon esityön jälkeen. Ensimmäinen jakso oli melko tasainen pelillisesti, vaikka Iirot olikin ajoittain vaikeuksissa vaasalaisten nopean suoraviivaisen hyökkäyspelin kanssa.

Toinen puoliaika alkoi melko nopealla kotijoukkueen maalilla. Jaksoa oli käyty neljä minuuttia, kun VIFK:n maalitykki Amanda Kass viimeisteli tilanteeksi 3-1.

Tämän jälkeen peli aaltoili päädystä toiseen ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Vaasalaiset kuitenkin käyttivät nämä paikat tehokkaammin ja kun varsinainen peliaika oli täynnä, tilanne oli jo 5-1.

Vaihdosta tullut nuori Wilma Ahola kaunisteli 90+2 minuutin kohdalla numeroiksi 5-2. Ahola toi muutenkin kentälle uutta virtaa, kun pääsi irti 61. minuutilla.

Tappio ei vielä pudottanut Iiroja kuin yhden pykälän taulukossa, eli kolmanneksi. Mutta pelejä on joukkueilla eri määrät ja sarja on todella tasainen.

"VIFK on ollut meille todellinen painajainen näiden kahden ykkösen kauden aikana. Tänään meilllä oli ongelmia puolustamisen kanssa, varsinkin lähellä omaa maalia. Kolme ensimmäistä maalia tehtiin aivan vitosen rajoilta puolustusvirheiden myötä. Muutenkin omiin päästetään aivan liikaa maaleja", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ottelun kulkua.

"Nyt on torstaihin asti aikaa miettiä, miten tästä noustaan. Sarja on niin tasainen, että muutama voitto, tai toisaalta tappio, saattaa muuttaa sijoitusta sarjataulukossa useammankin pykälän", jatkoi Koivula.

Seuraavaksi Iirot pelaa kotona, Buena Vista Stadionilla torstaina 12.8. Vieraaksi saapuu TuWe Turusta ja ottelu alkaa klo: 19:00.