Nousujohteisella pelillä hyvä voitto

5.8.2021

TPK tarjosi Pallo-Iiroille väkevän vastuksen ollen juuri niin vaikeasti voitettava kuten olettaa saattoi. Iirot onnistui kuitenkin lisämään uutta vaihdetta silmään ja parantaen peliään voittaen lopulta Topias Silvennoisen ja Jussi Aallon maaleilla 2-0 (1-0).

Ensimmäisellä jaksolla TPK onnistui hyvällä prässillään vaikeuttamaan kotijoukkueen peliä. Kun vielä kotijoukkueen pallollinen peli ei ollut täysin huolellista, niin tuloksena nähtiin monta pallon menetystä keskialueella, joista TPK loi muutaman vaarallisen paikan. Ulkotolppaa lähemmäs turkulaiset eivät kuitenkaan päässeet.

- Alkuun poltteli pallo aika paljon jaloissa, mutta kyllä se loppua kohti parani. Varmaan vastustajakin väsähti kun prässäsi kovaa alkuun, tänään maalin tehnyt ja maalipuita kolistellut Topias Silvennoinen tiivisti pelin jälkeen.

Pallo-Iirot onnistui ehkä hieman pelitilanteiden vastaisesti kuitenkin ensin maalinteossa. Aaro Salonen antoi hyvän kulmapotkun boksiin ja juuri Silvennoinen tikkasi paikalle puskien pallon varmasti ohi kentän parhaan pelaajan TPK-vahti Veli-Heikki Maunilan.

Pikkuhiljaa puoliajan edetessä Pallo-Iirojen varmuus ja tekemisen taso kasvoi, mutta tyytyväinen puoliajan esitykseen raumalaiset eivät missään nimessä voineet olla. Lähempänä Pallo-Iirot oli lisämaalien teossa kuin TPK tasoituksessa. Muun muassa Aleksi Leppänen oli kertaalleen nokikkain Maunilan kanssa. Toisaalta on annettava kunniaa myös TPK:n kovalle prässille ja hyvälle tekemiselle.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot ottaa pelin kontrolliin

Ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla kotijoukkue Pallo-Iirot otti pelin aika vahvasti kontrolliinsa. Enää pallo ei poltellut ja joukkue loi tukun maalipaikkoja.

TPK-vahti Maunilan ansiosta peli pysyi kuitenkin lukemien osalta tasaisena. Iirot valmisteli pelin naulaamista tunnin kohdalla kun Jussi Aalto sai lämmittelynsä valmiiksi ja toi aimo annoksen vaarallisuutta kentälle.

Turkulaisten väsyessä tiloja alkoi syntyä yhä enemmän ja näistä raumalaiset loivat tilanteita. Jussi Aalto ehti olla seitsemän minuuttia kentällä kunnes 220-päinen raumalaisyleisö maistoi ratkaisun makua.

Aalto leikkasi boksin edessä ja laukoi todella tulisesti pallon lopulta monta hyvää koppia ottaneen Veli-Heikki Maunilan. TPK haki loppuun asti vielä kavennusta, mutta Pallo-Iirojen puolustuslinja pelasi maalivahti Sakari Korrin edessä vahvasti.

Armeijassa viimeisen kuukauden ollut Silvennoinen ei ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä.

- Alku oli aika heikkoa kun armeijassa olen pari kertaa lenkkarit jalassa pelannut vähän futista. Loppua kohden parani. Ansaittu voitto meille. Oli TPK:lla pari paikkaa, mutta meillä oli varmasti enemmän, "Toppe" päätti.

Pallo-Iirot nousi voitolla ainakin toistaiseksi sarjakakkoseksi pisteen päähän sarjakärkeä Maskua. Seuraavaksi Iirot pelaa ensi perjantaina Peimari UTD:n vieraana.