Naiset jälleen tasapeliin

1.8.2021

Naisten joukkue pelasi kolmannen tasapelinsä peräkkäin lauantaina Buena Vista Stadionilla. Vieraana ollut Ilves/2 laittoi niin hyvin hanttiin, että ottelu päättyi 2-2 (2-1) tasatulokseen.

Lähtökohdat otteluun olivat herkulliset. Kotijoukkue oli sarjassa kolmantena ja vieraat kuudentena neljä pistettä perässä. Lisäksi liiga- Ilveksellä oli vapaa viikonloppu, joten tamperelaiset saivat lisävahvistusta liigarosterista.

Ottelu alkoi hieman iirojen hallinnassa, mutta vieraat pääsivät pikkuhiljaa mukaan peliin. Kuitenkin 21. minuutilla sinikeltaisten  Katri Juhola pääsi jatkamaan maalin edestä Jessica Kannoston sivuvapaapotkun Ilveksen maalivahdin Loviisa Helmisen selän taakse.

Riemua kesti vain kolme minuuttia, kun tamperelaisten Elli Näsman tasoitti tilanteen 1-1:n. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisen jakson alussa taitavan vierasjoukkueen pallonhallinta korostui, mutta iirot pystyivät pitämään Ilveksen hyökkääjät poissa vaarallisimmilta maalintekosektoreilta.

Sitten raumalaisilla tapahtui herääminen taisteluun ja koko joukkueen asenne muuttui, varsinkin puolustussuuntaan. Pikkuhiljaa sinikeltaisten vastahyökkäykset alkoivat tuottaa myös vaaratilanteista vieraitten maalille.

Peli eteni tällä kaavalla aina 80. minuutille asti, jolloin Ilveksen maalitykki Patricia Bohui pääsi viimeistelemään tasoituksen 2-2. Tämän jälkeen lähinnä Iiroilla oli vielä muutamia hyvin vaarallisia maalintekopaikkoja, niin peli-, kuin erikoistilanteistakin. Mutta lopputulokseksi jäi kuitenkin tasapeli 2-2.

"Kolmas tasapeli putkeen ja kaikista on jäänyt se fiilis, että enemmänkin oltaisiin voitu ottaa. Sama fiilis on myös pelaajilla. Kummmankaan joukkueen valmennus ei ollut tyytyväinen tasuriin, joten siitä voi vetää omat johtopäätökset itse kukin. Hyvää on se, että vaikka olemme nyt hieman laskusuunnassa pisteiden suhteen, emme ole tappioputkessa vaan oman pelimme taso on säilynyt hyvänä",  totesi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula."

Tänään meidän puolustuksemme hoiti mandaattinsa erinomaiseti. B-tytöistä pelanneet topppari Maija Karta, laitapuolustaja Hertta Pietilä, hyökkääjä Anni Hakasalo ja samoin hyökkääjä Wilma Ahola täyttivät ruutunsa erinmaisesti.Vaikka voittoa haettiin, niin ei tämä tasapelikään mitään kaada. Menemme eteenpäin", jatkoi Koivula

Seuraavaksi naiset pelaavat lauantaina 7.8  Vaasan IFK:ta vastaan vieraissa Elisa Stadionilla.

B- tytöt sen sijaan pelaavat tänään lauantaina 1.8 SM-sarjaa Äijänsuolla niin ikään lvestä vastaan alkaen 13:00.