"Kyllä mä ainakin vähän katkera olen. Olisi voinut voiton ottaa"

30.7.2021

Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirot ja VG-62 pelasivat varsin kaksijakoisen ottelun. Kärkitaistossa lopulta pisteet jaettiin 2-2 (1-0) lukemin. Ensimmäisen puoliajan peliä kontrolloinut kotijoukkue joutui toisella puoliajalla alakynteen kunnes joukkue kokosi rivinsä ja haki lopussa ahnaasti voittomaalia. Yksi ottelun kohokohdista oli 14-vuotiaan Sulo Ketolan debyytti kärjessä. Avausmaali syntyi miltei ensimmäisestä kosketuksesta.

Buena Vista stadionilla satoi ensin kaatamalla kunnes aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. Samoin voisi kuvailla Pallo-Iirojen peliä, tosin sillä erotuksella, että joukkue aloitti erittäin vahvasti ottelun.

Aivan avausminuuttien pallonmenetyksiä lukuunottamatta ensimmäinen jakso oli Pallo-Iirojen hallintaa. VG-62 onnistui kuitenkin puolustamaan tiiviisti koko joukkueen toimin eikä aivan parhaimmalle sektorille keltapaidoilla ollut asiaa.

Paras tilanne syntyi Jussi Rasvalle kun Miika Pertolan oiva keskitys leijaili puolustajan yli. Tamperelais-raumalaisen jatko meni vain inan ohi 281-päisen kotiyleisön huokaillessa.

Yksi ottelun odotetuimmista hetkistä oli 14-vuotiaan Sulo Ketolan debytoiminen Pallo-Iirojen edustusjoukkueessa. FC Rauman kasvatti on seurayhteistön kautta pelannut Iirojen 2007 syntyneiden joukkueessa ja pitkänhuiskea kärki valittiinkin juuri Huuhkaja-turnaukseen tehtailtuaan liukuhihnalta maaleja. Sulon isä Kari Ketola muistetaan vielä hyvin romuluisena maalinsylkijänä.

Kauaa ei raumalaisyleisön tarvinnut odottaa toisen polven Ketolan onnistumista sillä ottelun 29 minuutilla kapteeni Otto Schultz antoi upean läpisyötön, johon Ketola reagoi nopeasti.

- Fiilikset ovat kyllä ihan katossa. Olihan se mieletön fiilis, että pääsee tällaiseen peliin jo näin nuorena ja varsinkin kun tein maalin vielä, Sulo Ketola fiilisteli.

- Juoksin pallon perään ja sitten yhdellä tatsilla maali, Ketola tiivisti onnistumisensa.

Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot piti valtaosan peliajasta palloa, mutta VG-62:n eväät eivät olleet vielä syöty.

Naantalilaiset tuovat lisää jalkoja kentälle

Vastustajan piti puoliajalla miettiä uusia keinoja lähteä horjuttamaan raumalaisten pelaamista. Tässä VG-62 onnistuikin. Etenkin Eetu Leppänen ja kentälle vaihdettu Samuli Mikkonen onnistuivat niin maaleillaan kuin pelaamisellaan horjuttamaan nuoren Iirot-ryhmän pelihuumoria.

Vierailijoiden tasoitus tuli Pallo-Iirojen kannalta harmittavasti kun keskitykseksi tarkoitettu pallo livahti maalivahti Sakari Korrin käsistä yli maaliviivan. Toisaalta VG:lla oli omat paikkansa muutenkin ja nämä Korri hoiti erinomaisesti. Muun muassa juuri Leppäsen läpiajon.

Tasoituksen jälkeen mustapaidat ottivat pelistä kontrollia ja vajaa 20 minuuttia ennen pelin loppua Mikkonen haistoi hyvin keskityspallon ja ampui pallon tarkasti takanurkkaan.

Hetkeksi horjutettu Pallo-Iirot sai kuitenkin vielä muutoksilla pelinsä takaisin kontrolliin.Nuori joukkue näytti jälleen luonteensa eikä suostunut häviämään. Markus Babb tasoitti upealla syöksypuskulla pelin vain reilu 5 minuuttia Mikkosen maalista. Alustuksen maaliin teki Jussi Rasva.

Ottelun lopussa Pallo-Iirot haki vimmatusti voittomaalia. Ehkä lopulta ottelun lopputulos oli oikeutettu. Nuorta Ketolaa se jäi kuitenkin harmittamaan.

- Kyllä mä ainakin vähän katkera olen. Olisi voinut voiton ottaa.

Pallo-Iirojen kotiotteluputki jatkuu ensi viikon torstaina kun Buena Vista stadionille saapuu TPK Turusta.