Taistelupiste matkaan Karjaalta

17.8.2015

Raivoisa taistelu toi Pallo-Iiroille pisteen tapahtumarikkaasta ottelusta. Maaleja ei kumpikaan joukkue pystynyt tekemään, joten lukemat tänään 0-0.

Voittokantaan viime kierroksella palannut joukkue lähti tämänpäiväiseen otteluun samalla avauskokoonpanolla ja pelisuunnitelmalla, kuin voitokkaaseen viime torstain BK-46 –kohtaamiseen.

Ottelun alkuminuuteilla koettiin heti kauhunhetkiä, kun 4. minuutilla Vasile Marchis ja Matias Majapuro hyppäsivät samaan palloon. Tilanteessa Majapuro ei ehtinyt huomaamaan Marchisin tuloa ja karmean törmäyksen jälkeen tippui maahan tajuttomana. Kokenut Marchis reagoi tilanteeseen välittömästi sännäten auttamaan kielensä nielaissutta Majapuroa. Useamman minuutin hoitotoimien jälkeen Majapuro käveli omin avuin kentän laidalle.

Eetu Setänen vaihdettiin kentälle oikeaksi laitapakiksi ja Antti Horjanheimo siirtyi vasemmalle sivustalle. Pelin jatkuttua alkoi hurja keskialueen taistelu, joka jatkui lopulta läpi ottelun. Maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan kenttäpäädyssä lukuun ottamatta kotijoukkueen kahta puolittaista tilannetta. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan rikkonaista ja äärimmäisen tarkkaa peliä kummaltakin joukkueelta.

Laaksonen vaihtoon puoliajalla

Iirot joutui suorittamaan jo toisen vaihdon puoliajalla, kun maalilla pelannut Mikko Laaksonen alkoi oksentamaan puoliajalla. Pikaisella alkulämmöllä maalin suulle Laaksosen tilalle asteli Panu Erama.

Toisen jakson alkupuolella Iirot sai pidettyä aavistuksen paremmin palloa ja onnistuikin luomaan kaksi maalipaikkaa. Kumpainenkin tontti osui Stanley Ukwuomalle, jonka viimeistely ontui kuitenkin tällä kertaa.

Peli jatkui fyysisenä ja loppua kohden kotijoukkue alkoi saamaan lisää painetta Iiro-maalille. Suurella sydämellä töitä paiskinut miehistö blokkasi kuitenkin tilanne toisensa jälkeen BK:n yritykset. Kertaalleen pallo pomppi maaliviivalle asti, josta Marchis harjasi pallon väljemmille vesille.

Lisäajalla vaihtopenkillä jäi muutama sydämenlyönti välistä pallon mennessä maaliin BK:n sivuvaparista. Onneksi avustava pelasti ja nosti lippunsa paitsion merkiksi. Hyväksyttyjä maaleja ei nähty, joten pisteet laitettiin jakoon.

Nyholm tyytyväinen puolustuspeliin

Keskikentän keskustassa pelannut Jonas Nyholm kiitteli joukkueensa uhrautuvaa puolustusta:

- Nyt on saatu puolustuspeli paremmalle tolalle ja vaikeaa meille on nyt maali tehdä. Toinen nollapeli putkeen on hyvä juttu loppukautta silmällä pitäen ja siihen on hyvä rakentaa sitten voittoreseptiä. Tänään ei ihan päästy pallollisesti samalle tasolle, kuin viime ottelussa. Kenttä oli pieni, joten melkoiseksi painimiseksi ottelu muodostui.

Matias Majapuro kävi Tammisaaren sairaalassa tarkastuttamassa päänsä ja pääsi joukkueen matkassa kohti Raumaa.

Seuraava ottelu on jo torstaina KaaPoa vastaan Äijänsuolla.