Naiset hakivat pisteen Tuusulasta

19.7.2021

Naisten joukkue matkusti sunnuntaina Tuusulaan ykkösen otteluun sarjakolmosta, PKKU:ta vastaan. Kotiintuomisina oli yksi piste 0-0 tasapeliin päättyneestä tasaisesta taistosta.

Naisten ykkösen kärki on todella tasainen tällä kaudella. Kärjessä olevilla ONS:lla ja Pallo-Iiroilla on 22 pistettä ja vielä kahdeksantena majailevana Ilves/2 on kerännyt 16 pistettä. Ykkösen ja kahdeksannen ero on niin pieni, että muutama ottelu saattaa muuttaa tilannetta aivan toisenlaiseksi.

Tuusulassa ennen ottelua iskenyt ukkoskuuro muutti ilman hetkellisesti raikkaaksi, mutta ottelun alettua lämpötila kohosi jälleen hiostavaksi. Luonnonnurmi säilytti kosteutta paremmin ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla pallo liikkui totuttua nopeammin. Iiroille tämä oli muutenkin kauden ensimmäinen peli luonnonnurmella tällä kaudella.

Ottelun alku lupaili hyvää, sillä ensimmäinen vartti mentiin aivan vieraiden komennossa. Hyvä paine alussa jäi kuitenkin maalien osalta hyödyntämättä ja pelin kulku tasoittui jakson edetessä.Molemmilla oli muutamia hyviä paikkoja maalintekoon, mutta loppuun asti niitä ei onnistuttu viemään.

Toinen jakso alkoi enemmän kotijoukkueen hallinnassa. PKKU pääsi muutamille todella vaarallisillekin paikoille, mutta Iirojen maalissa Kiira Kaivola oli tuttuun tapaan se viimeinen muuri. Kaivolan jämäkät vastaantulot ja muutama todellinen "gamesaver" loivat pohjan sinikeltaisten uuteen nousuun jakson edetessä.

Loppua kohden paine siirtyi enemmän kotijoukkueen maalille, ja myös prässiin saatiin parempi ilme. Viimeisen kympin aikana Iirot sai luotua kaksi tuhannen taalan paikkaa, mutta molemmat jäivät pienestä kiinni. Näin pisteet tasattiin ja ehkäpä se kuvasi parhaiten ottelun kulkua.

"Emme päässeet tänään omalle tasollemme, mutta se riitti silti tasuriin tiukassa kärkiottelussa. Tuli aika paljon helppoja yksittäisiä virheitä, eikä kollektiivinen joukkueena pelaaminenkaan yltänyt hyvälle tasolle. Tuloksellisesti toki ihan kelpo suoritus, vastus ei ollut helppo", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ottelun kulkua.

"Toisaalta meillä oli muutamia avopaikkoja ratkaista ottelu ja toisaalta Kiira pelasti meidät muutaman kerran omassa päässä. Enemmän ongelmia oli hyökkäyssuuntaan, puolustus kuitenkin joutui ajoittain koville mutta taisteli hyvin Saara Laaksosen ja Elli Lammisen johdolla", jatkoi Koivula.

Seuraavaksi Iirot matkustaa ensi lauantaina 24.7 Klaukkalaan tämänhetkisen sarjakolmosen NJS:n vieraaksi.