Naisten voittoputki katkesi

12.7.2021

Naiset RoPS-pelissä
B-tytöt VIFK-pelissä

Naisten joukkue pelasi lauantaina ykkösen ottelun Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Iirojen viiden ottelun voittoputki katkesi kun vieraat veivät kolme pistettä 0-1 (0-1) tuloksella.

Iirot lähti otteluun ilman Kiira Kaivolaa, Saara Laaksosta, Laura Ketolaa ja Roosa Virtalaa. Lisäksi B-tyttöjen joukkueen pelaajia piti osittain lepuuttaa kovan pelitahdin takia.

Lähtökohtiin nähden ottelu kuitenkin alkoi hyvin. Ensimmäisellä jaksolla hallintaa vuoroteltiin joukkueiden välillä ja jakso oli hyvin tasainen. Vieraat pääsivät rokottamaan maalin edestä 0-1 johtomaalin kun peliä oli pelattu 30 minuuttia. Asialla oli rovaniemeläisten maalitykki Anni Ollila. Kotijoukkueellakin oli omat paikkansa, mutta maaliin asti ei palloa saatu.

Toiselle jaksolle Iirot tuli sisuuntuneena ja satsasi hyökkäykseen sekä  prässivoimaan ylhäällä. Jakso mentiin pääasiassa sinikeltaisten hallinnassa ja myös todella hyviä maalipaikkoja luotiin useita.

Parhaat paikat siunaantuivat Matilda Vehmastolle ja Katri Juholalle, mutta jalkapallojumalat olivat vieraitten puolella, kun pallo ei millään suostunut maaliin asti menemään. Näin naisten viiden ottelun voittoputki katkesi ja vieraat lähtivät pitkälle kotimatkalleen kolme pistettä rikkaampana.

Iirojen maalilla esiintyi  B-tyttö Julia Aarnio pelaten toisen naisten ykkösen pelinsä, onnistuen hyvin. Myös B-ikäinen toppari Maija Karta ansaitsee kunniamaininnan. Karta joutui urakoimaan kahden viikon aikana molemmissa joukkueissa ja hoiti leiviskänsä erinomaisen hyvin.

B-tytöillä alkaa nyt kolmen viikon sarjatauko ja joukkue pääsee lepäämään sekä valmistautumaan jatkoon. Sunnuntaina B-tyttöjen yhteisjoukkue kävi vielä Vaasassa pelaamassa 2-2 tasapelin VIFK:n kanssa, vaikka avauskokoonpanosta puuttui useita pelaajia.

"Nyt saatiin tämä kahden viikon otteluruuhka, kahdella joukkueella, selvitettyä. Mielestäni vieläpä hyvällä menestyksellä. Tämä RoPS-peli oli ainoa kauneusvirhe. Ja sekin oli kyllä aivan voitettavissa, mutta tällä kertaa viimeistely hieman tökki", totesi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

"Paikkoja oli aivan riittävästi ottelun voittamiseen. Toki lähtökohdat eivät olleet optimaaliset, koska tärkeitä pelaajia puuttui. Kuitenkin se tappio tulee aina vastaan jossain kohtaa. Meille se tuli nyt, ja se on käsiteltävä, sekä suunnattava ajatukset ja valmistautuminen ensi sunnuntaihin. Silloin pelataan taas kärkiottelu ja meidän on palattava takaisin omalle tasollemme", jatkoi Koivula.

Iirot säilytti tappiosta huolimatta kärkipaikan sarjassa. Ensi sunnuntaina sinikeltaiset pelaavat Tuusulassa pisteen perässä olevaa PKKU:a vastaan.