Kaikki näytti hyvältä - kunnes romahti

3.7.2021

Pallo-Iirot pelasi hyvän ottelun ollen niskan päällä pitkän aikaa pelissä. Lopulta kolmen minuutin mustan jakson aikana FC Åland teki alivoimaisena kaksi maalia ja jätti pisteet saarelle. Raumalaisia jäi harmittamaan hieman onnekkaastikin tulleet maalit.

Odotettavissa oli kova ja fyysinen kamppailu. Sitä peli FC Ålandia vastaan totisesti tarjosi.

Kotijoukkue löi pääosin pitkää palloa raumalaisten boksiin, jossa isot pelaajat yrittivät aiheuttaa harmia. Pallo-Iirot taas pelasi maan kautta hyvää pallollista peliään ja liukkaat hyökkäysalueen pelaajat aiheuttivat vaikeuksia FC Ålandille.

Pallo-Iirot siirtyi johtoon ottelun kahdeksannella minuutilla. Ensimmäisellä puoliajalla muutamaan otteeseen maalintekoa yrittämään päässyt Aleksi Leppänen sai Ålandin harhasyötöstä paikan.

Hyökkääjä malttoi ja katsoi hyvän kulman vedolle, joka upposi ohi Åland-vahti Onni Sillanpään.

Ensimmäisellä puoliajalla Iirot pääosin hallitsi peliä eikä kotijoukkue päässyt toteuttamaan pelitapaansa kuin ajottain. Sellainen jakso tuli tasoitusmaalin jälkeen, joka syntyi raumalaisten kannalta onnekkaasti.

Kapteeni Otto Schultz meni väliin boksiin lähettyyn keskitykseen ja ohjasi epäonnekseen pallon omaan maaliin pelikellon näyttäessä 33 minuuttia.

Ottelun 73 minuutti. Pallo-Iirot 1-2 johdossa ja FC Ålandin Rezgar Amani otti punaisen kortin ja hänet ajettiin pois kentältä. Kaikki näytti raumalaisittain hyvältä Aleksi Leppäsen osuttua maalipuiden väliin kaksi kertaa.

Sitten maajoukkueessakin kymmeniä otteluita pelanneen Daniel Sjölundin antama kulma meni etukulmasta maaliin hieman erikoisella tavalla.

Pallo-Iirot onnistui koko pelin puolustamaan erinomaisesti kotijoukkueen linjan taakse lähettämät pitkät pallot, mutta tasoitusmaalin jälkeen Iirojen puolustus nukahti ja vain kolme minuuttia edellisestä FC Åland viimein onnistui yrittämässään ja Jimmy Sundman viimeisteli läpiajosta ottelun voittomaalin.

Pallo-Iirot paineisti rajusti vielä ottelun viime minuutit, mutta kuudesta vaihdosta ja juomatauosta huolimatta tällä kertaa ottelun tuomari ei antanut kuin kolme minuuttia lisäaikaa.

Nolla pistettä jätti katkeran maun muuten hyvin pelanneelle keltapaidoille.

- Tiukka matsi oli. Haastavat olosuhteet - tosi kuuma keli ja kenttä ei ollut missään maailman parhaassa kunnossa. Mun mielestä tulimme hyvällä asenteella peliin, mutta jotain jäi taas vaan puuttumaan, energisesti pelannut laituri Mikko Jalkanen pohti ottelun päätyttyä.

- Pakko sanoa, että me pelasimme aika hyvin ja pääsimme johtoasemaan. Pallo oli mun mielestä paremmin meillä, mutta kaaduimme huolimattomuuteen.

Isokokoinen vastustaja oli erikoistilanteissaan hyvä, mutta kovin montaa kertaa FC Åland ei päässyt Pallo-Iirojen maalia hätyyttelemään.

- Kuten olemme kopissakin puhuneet, niin kaikki vastustajan vaparit ja kulmat ovat meidän heikkous. Tossakin näki, että eihän tollaista palloa voi oikeasti tulla, Jalkanen viittasi FC Ålandin tasoitusmaaliin.

- Se täytyy nyt nielaista ja jatkaa eteenpäin.

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat heti ensi keskiviikkona Toejoella TOVE:n vieraana.