Naiset nousivat sarjakärkeen kaatamalla TPS:n

12.6.2021

Naisten joukkue voitti perjantaina TPS:n Turussa yläkentällä käydyssä ykkösen ottelussa maalein 0-2 (0-2). Voitollaan raumalaiset nousivat ainakin toistaiseksi sarjakärkeen.

Vielä viime kaudella Kansallista liigaa pelannut TPS lähti otteluun luonnollisesti ennakkosuosikin asemassa. Mutta kovalla asenteella pelanneet sinikeltaiset eivät kuvia kunnioittaneet, vaan lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan "paikallisvastustajaansa".

Ensimmäisen jakson alussa Iirot hallitsikin kenttätapahtumia selkeästi ja pakotti kotijoukkueen puolustuskannalle. Myös turkulaiset pääsivät paremmin peliin kiinni ja pystyivät pitämään palloa. Mutta heidän hallintajaksonsa jäivät näennäisiksi, koska Iirot puolustivat hyvin jo keskialueella ja saivat pidettyä TPS:n pois vaarallisilta alueilta.

1. jakson aikana Kiira Kaivolan vartioimalle raumalaismaalille syntyi yksi todella vaarallinen paikka, joka päättyi ohilaukaukseen. Iiroilla taas paikkoja oli useampiakin, ja niistä kaksi päättyi maaliin.

36. minuutilla Katri Juholan hieno yksilösuoritus päättyi 1-0 maaliin. 42 minuuttia oli pelattu kun vieraat menivät 2-0 johtoon. Tulospalvelussa maalille tarjottiin neljääkin eri tekijää, mutta todistettavasti yläriman kautta maaliin mennyt hirmuinen pommi lähti joukkueen kapteenin, Jessica Kannoston, lapikkaasta. Joka tapuksessa tauolle mentiin näissä numeroissa.

Toinen jakso oli sitten tasaisempi, mutta edelleen sinikeltaiset pitivät TPS:n hallinnan pääsääntöisesti kaukana vaara-alueilta. Toki muutamia paikkoja kotijoukkue sai aikaiseksi, mutta totuuden nimessä on sanottava että Kaivola ei maalillaan hirveästi töihin joutunut.

Iirot tyytyi enemmänkin pitämään TPS:n etäällä maalistaan, mutta toki ajoittain pääsi myös hyökkäämään. Näistä hyökkäyksistä saatiin aikaiseksi myös muutamia hyviä maalintekotilanteita, joista lähimpänä onnistumista oli Matilda Vehmaston läpiajo, jonka päätteeksi pallo lipui hiuksenhienosti takatolpan ohi.

Vieraat saivat hyydytettyä  turkulaisten hyökkäykset yllättävänkin helposti, ja pakotettua ne laidoille. Iirot puolustivat keskustaa tosi vahvasti ja sitä kautta ei paikkoja päässyt syntymään. Näin ottelu päättyi 0-2 numeroihin ja raumalaisten railakkaat voitonjuhlat saivat alkaa. Sinikeltaisten parhaana palkittiin Anni Hakasalo.

"Hieno ja todella iso voitto meille! Todistimme viimeistään nyt että pystymme tässä sarjassa haastamaan minkä tahansa joukkueen. Voitto oli myös täysin ansaittu ja se tuli suunnitelman mukaan järkevästi pelaamalla", kommentoi päävalmentaja Iiro Koivula pelin kulkua.

"Joukkueen keskuudessa on tällä hetkellä sellainen flow-tila, että sitä on vaikea kuvailla. Pelaajien itseluottamus ja usko omaan tekemiseen on todella korkealla tasolla. Se näkyy tiukoissa paikoissa vahvuutena, ja on silloin iso voimavara joukkueelle. Vaikka koko joukkue onnistui, niin tämän illan pelistä haluaisin vielä nostaa esiin Elli Lammisen ja Laura Ketolan, joiden panos puolustuslinjassa oli iso", jatkoi Koivula.

Iirot siis nousi voitolla  sarjakärkeen. Tilanne on tosi tasainen neljän kärkijoukkkueen kesken:

PelitPisteet
P-Iirot818
VJS716
TPS916
ONS715

Nyt Iirottaret viettävät viikon pituisen ansaitun loman ja palaavat sorvin äärelle taas maanantaina 21.6.

Tauon jälkeen naisten ykkönen jatkuu Iirojen osalta lauantaina 3.7  kotiottelulla. Buena Vista Stadionille saapuu silloin sarjan kärkiotteluun VJS Vantaalta.

La 3.7. klo 15:00 P-Iirot - VJS. Tervetuloa!