Kenraaliharjoituksessa oppia murtautumisesta

11.6.2021

Pallo-Iirot voitti EuPa:n 4-0 (1-0) lukemin ja sai hyvän harjoituksen siitä miten pelataan tiukkaa blokkia vastaan. Lopulta aukot löytyivät ja raumalaiset voivat lähteä hyvin mielin kohti sarja-avausta.

Pallo-Iirot sai kuumassa perjantai-illassa kenraaliharjoituksessaan hyvän harjoituksen pelinrakentamisesta hyökkäysalueella. Kotijoukkue piti pääosan pelistä palloa ja vastustaja EuPa puolusti tiiviisti. Usein jättäen vain kärjen pois pallon alta.

Ensimmäisellä jaksolla Pallo-Iirojen peli oli hieman nihkeää, mutta joukkue alkoi löytämään puoliajan edetessä yhä paremmin välejä, joihin pelata palloa. Näihin varsinkin laitapelaajat hakivat aktiivisesti. EuPa taas puolusti ja haki paikkoja hyökätä vastaan.

Vähiin jäivät EuPa:n hyökkäykset ensimmäisellä puoliajalla, mutta pari kertaa sitäkin vaarallisemmin valkopaidat pääsivät yrittämään. Maalissa Henri Saarinen oli totutun varma ja Matias Majapuron jalka venyi kertaalleen laukauksen tielle.

Pallo-Iirot oli valmistautunut otteluun peluuttamalla kärjessä Aleksi Leppästä ja laidoilla myöskin nopeita Mikko Jalkasta ja Topias Silvennoista. Laidoilta kotijoukkue pääsikin vyöryttämään hyökkäyksiä.

Paras paikka siunaantui Topias Silvennoiselle Mikko Jalkasen hyvän alustuksen jälkeen, mutta avopaikasta pallo osui EuPa-puolustajan selkään.

Kaivattu avausmaali syntyi lopulta 35 minuutin kohdalla kun Leppästä rikottiin boksissa vaarattoman näköisessä tilanteessa keskityspallossa. Aake Rapala astui pallon taakse ja kapteenin nauhaa tänään kantanut keskikenttäpelaaja ampui pelivälineen tulisesti alakulmaan.

Heti maalin jälkeen toinenkin rangaistuspotku näytti jo tulevan kun Markus Babb kaadettiin boksissa, mutta tuomarit tulkitsivat tilanteen toisin.

- Vastustaja keskittyi siihen, että piti tiukan blokin keskialueella omalla kenttäpuoliskolla. Se toi meille uudenlaisen haasteen. Tärkeä oli saada tällainenkin peli alle, koska kaudella näitä joukkueita varmasti tulee vastaan muitakin. Se toi meille haasteita ensimmäisellä puoliajalla kun pelimme oli hyvin staattista pallon liikuttelua. Sanoin jätkille puoliajalle, että olimme melkein vaarallisempia itsellemme kun pakka oli levällään kun maksimoimme tilaa, päävalmentaja Kimmo Hörkkö analysoi.

- Saimme lisättyä liikettä ja monipuolistettua pelaamistamme toiselle puoliajalle mitä kautta myös puolustimme paremmin vastahyökkäyksiä.'

Pallo-Iirot terästäytyi toiselle puoliajalle

Toinen puoliaika alkoi samalla juonella. Pallo-Iirot piti palloa ja EuPa otti vastaan kytäten paikkoja iskeä nopeasti vastaan. Ero tuli siinä, että nyt keltapaitojen liike niin pallon kanssa kuin ilman oli pari pykälää parempaa mikä alkoi tuottamaan maalipaikkoja.

Vajaa viittä minuuttia kauempaa ei Buena Vistalle saapuneen yleisön tarvinnut odottaa kun kahdessa harjoituspelissä erittäin näkyvästi pelannut Topias Silvennoinen murtautui laidasta väkisin boksiin ja euralaisten epänonneksi syötön katko kimposi omaan maaliin.

Kotijoukkue sai paineesta lukuisia erikoistilanteita, mutta vapaapotkut jättivät toivomisen varaa.

Lopulta muutaman hyvän paikan jälkeen EuPa-puolustuksen väsyessä Miika Pertola pääsi melko vapaasti ampumaan 3-0 johto-osuman. Etenkin Jussi Aallon tultua kentälle alkoi myös boksin sisältä löytyä pieniä välejä, joihin hakeuduttiin ahnaasti.

Juho Torkkeli viimeisteli vielä loppulukemat komealla laukauksellaan ja raumalaiset voivat melko hyvin mielin lähteä valmistautumaan kohti sarja-avausta perjantaina 18.6. FC TPS U23:a vastaan kotikentällä.

- Varmaan pidmme palloa alussa, mutta emme oikeen mihinkään siitä päässeet. Emme välttämättä tehneet kaikkia niitä juttuja mitä olimme sopineet pelisuunnitelmassa. Kyllä se siitä parani ja neljä maalia tuli. Ihan ok, Juho Torkkeli summasi.

- Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Se on selvä. Saa nähdä miten Turun seudun joukkueet ovat päässeet harjoittelemaan. Lähdetään voittamaan ja pelataan hyvä kausi, Torkkeli päätti.