Naiset kävivät ryöstöretkellä Tampereella

9.5.2021

Sunnuntaina pelattiin Kaupin kentällä Tampereella naisten ykkösen ottelu Ilves/2 - Pallo-Iirot. Vakuuttavan ensimmäisen jakson ansiosta pisteet lähtivät Raumalle tuloksella 2-3 (0-2).

Ensimmäinen jakso oli todellista näytöstä vierailta. Pallollinen peli kulki hienosti, korkea prässi teki Ilveksen pelin avaamisen tosi vaikeaksi ja maalipaikkoja luotiin paljon. Kotijoukkue ei päässyt missään vaiheessa mukaan peliin.

Jo pelin kuudennella minuutilla Iirot sai rankkarin, jonka Jessica Kannosto tapansa mukaan laittoi varmasti maaliin. Minuuttia myöhemmin Anni Hakasalo avasi maalitilinsä tekemällä 0-2 maalin.

Tämän jälkeen raumalaisilla oli vielä useita paikkoja lisätä johtoa, mutta ylärimaa lähemmäksi ei enää päästy. Tauolle mentiin näissä numeroissa.

Toinen jakso alkoi tasaisemmissa merkeissä. Ilveskin pääsi hyökkäämään ja prässäsi myös aktiivisemmin ylhäällä. Iirot puolusti kuitenkin hyvin ja uhrautuvasti. Ajoittain vieraat pääsivät pyörittämään myös hyökkäyspeliään ja kun ottelua oli käyty 76 minuuttia pääsi Jenna Dahlberg maalinedustilanteesta lisäämään numeroiksi 0-3.

Sitten 81. minuutilla Kiira Kaivola tuli maaliltaan hyvin vastaan ja sai heittäytymällä pallon haltuunsa. Ilveksen hyökkääjä törmäsi Kaivolaan ja tästä vihellettiin rankkari. Elli Näsman kavensi pilkulta tilanteeksi 1-3. Tämän jälkeen kotijoukkue nosti ylös kaiken mahdollisen hyökkäysarsenaalinsa.

Iirottaret joutui loppupelin käymään puolustustaistelua omalla alueellaan. Tätä taistelua käytiin kuitenkin hyvällä asenteella varsinaisen peliajan loppuun asti. 90+2 minuutilla Moona Laine toi Ilveksen maalin päähän, mutta sitten loppui kellosta aika, ja tällä kertaa kokosinisessä pelannut vierasjoukkue pääsi juhlimaan voittoa ja tärkeitä pisteitä.

"Ensimmäinen jakso oli kyllä ihan parasta tältä joukkueelta, sitä oli hieno katsoa. Pallollinen peli kulki aivan loistavasti ja samoin prässi ylhäällä teki Ilveksen pelin avaamisen todella vaikeaksi. Hallinta oli koko jakson täysin meillä ja paikkoja oli tehdä enemmänkin maaleja. Vaikka puoliajalla puhuttiin siitä, ettei muuteta mitään, eikä lähdetä yhtään peruuttelemaan, niin oma peli hajosi hieman, ja Ilves päästettiin peliin mukaan", totesi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

"Kuitenkin puolustettiin hyvin, ja saatiin vielä se tärkeä kolmas maalikin tehtyä. Kotijoukkue saatiin pääsääntöisesti pidettyä pois paikoilta ja 2-3 kavennus tuli niin myöhään, että tuomari vihelsi melko pian maalin jälkeen ottelun päättyneeksi", jatkoi Koivula.

Iirot Tampereella: Kaivola- Lamminen, Laaksonen, Ketola, Pakarinen- Kannosto, Dahlberg, Pärssinen, Hannula (85' Virtala)- Hakasalo (74' Ahola), Juhola (81' Karta). Lisäksi kokoonpanossa Harjula.

Seuraavaksi Iirot pelaa kotona Buena Vista Stadionilla sunnuntaina 16.5 klo 17:00. Vieraaksi saapuu VIFK Vaasasta.