Naisilla kolmen pisteen kotiavaus

2.5.2021

Naisten joukkue aloitti ykkösen kotipelinsä voitolla. Vieraana ollut NJS joutui taipumaan lopulta numeroin 3-2 (2-1).

Kotijoukkueen sankaritar oli Matilda Vehmasto, joka kahdella maalillaan karisti kerralla "apinan selästään". Vehmaston maalit syntyivät 0-1 tilanteessa 15. ja 19. minuuttien kohdalla. Vieraat menivät 0-1 johtoon 12. minuutilla kun Iirojen maalivahti Kiira Kaivolalle sattui harvinainen lapsus, ja pallo livahti hänen käsistään maaliin.

Vehmasto kuitenkin kuittasi tilanteen nopeasti ja kotijoukkue vei ensimmäisen jakson 2-1 numeroin. Jakso oli kokonaisuutena hienokseltaan Iirojen hallinnassa.

Toisella jaksolla, kun 54 minuuttia oli pelattu Laura Ketola teki Jenna Dahlbergin kulmasta numeroiksi 3-1. Tässä vaiheessa näytti siltä, että homma oli valmis. Mutta sitten tapahtui se pahin mahdollinen ja NJS pääsi kaventamaan 76. minuutilla tilanteeksi 3-2.

Vieraat saivat kavennuksesta vahvan draivin loppupelin ajaksi. Iirot puolusti nöyrästi ja uhrautuvasti viimeisen vartin ja palkintona oli voitto sekä kolme pistettä. Sinikeltaiset kohensivat asemiaan sarjassa, ja oli tosi tärkeää, että voittotili aukesi jo toisessa ottelussa.

"Eka jakso oli hienokseltaan meidän, ja aggressiivinen prässi teki vieraitten pelin avaamisen todella vaikeaksi. Todella iloinen olen siitä, että  "Maska"  Vehmasto sai vihdoin avattua ketsuppipullon korkin. Uskon että häneltä tullaan tällä kaudella näkemään enemmänkin maaleja", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

"Toisella jaksolla Lauran 3-1 maalin jälkeen tilanne näytti jo hyvältä. Mutta sitten tapahtui se vaarallinen asia, että NJS kavensi  3-2:n ja pääsi maalin päähän. Viimeinen vartti oli sitten armotonta puolustustaistelua, ja se tehtiin tosi nöyrästi ja kovalla asenteella. Eihän se kaunista ole, mutta kun pisteistä pelataan, niin joskus on näin toimittava. Tosi hieno ja tärkeä voitto meille", jatkoi Koivula.

Sarja jatkuu joukkurrn osalta ensi viikon sunnuntaina 9.5  Kaupissa, Tampereella. Silloin sinikeltaiset kohtaavat Ilves/2:n.