Naisilla tappiollinen sarja-avaus

25.4.2021

Naisten joukkue aloitti ykkösen vierasottelulla Oulussa lauantaina. Ottelua emännöinyt ONS oli tällä kertaa parempi maalein 3-0 (1-0).

Raumalaiset lähtivät perjantaina matkaan ja yöpyivät Kokkolassa. Aamulla maa oli valkoinen ja ennusteet lupasivat lisää samanlaista tulevaksi. Niinpä Ouluun oltiin yhteydessä ja pelipaikkaa selviteltiin jonkun aikaa. Loppujen lopuksi aika säilyi samana, mutta pelipaikka siirtyi Castrenin kentältä sisätiloihin, AC Oulun uuteen Garam Masala- halliin.

Iiroilta puuttuivat matkasta Laura Ketola, Jasmin Ylikraka, Nea Saarinen sekä pidempään jo sairastuvalla ollut Elli Helander. B-tytöistä mukaan otettiin Julia Aarnio, Maija Karta ja Wilma Ahola. Heistä Karta pelasi topparina koko ottelun ja debyytti ykkösessä onnistui erinomaisesti.

Ottelu alkoi tasaisissa ja hieman odottavissa merkeissä. Oululaiset pyrkivät hyökkäämään nopeiden laitojensa kautta, mutta viime kaudesta oppineena, Iirot pystyi pitämään kotijoukkueen poissa pahemmilta paikoilta. Jakson edetessä ONS sai hallintaa hieman itselleen, mutta sinikeltaisilla oli myös hyviä jaksoja.

Kun 36 minuuttia oli pelattu pääsi Tilde Hellund viimeistelemään 1-0 kotijohdon. Iiromaalissa pelannut Kiira Kaivola esti muutamalla loistotorjunnalla lisämaalien syntymisen ensimmäisella jaksolla. Myös kotijoukkueen maalivahti Iida Eskola joutui venymään yhteen paraatipelastukseen jakson lopulla. Maaleja ei siis enempää nähty ja tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toisella jaksolla pelin kulku oli samankaltaista eli oululaisten hienoista hallintaa. 54. minuutilla Viivi Huhtanen lisäsi kotijohdon 2-0:n. Tämän maalin jälkeen vierailla oli muutama erinomainen paikka kaventaa ottelu, mutta siinä ei kuitenkaan onnistuttu.

67. minuutilla raumalaiset lisäsivät hyökkäysvoimaa, vaihtamalla Matilda Vehmaston kentälle. Samalla vaihtui myös ryhmitys viime kausilta tutuksi tulleeseen 3-5-2:n. Näin pystyttiin paineistamaan vastustajaa paremmin ylhäällä ja riistoja saatiinkin aikaiseksi. Nyt tietysti puolustus muuttui haavoittuvammaksi ja kotijoukkue pääsi nopeisiin tilanteenvaihtoihin. Vieraitten parhaana palkittu maalivahti Kaivola esitti jälleen parastaan ja piti Iirot pelissä mukana.

Paikoista huolimatta kavennusmaalia ei syntynyt ja kellon näyttäessä 90 minuuttia ONS:n maalitykki Inka Sarjanoja pääsi vielä tekemään loppunumeroiksi 3-0.

Sinikeltaisten vaarallisimpia pelaajia hyökkäyspäässä olivat Anni Hakasalo ja Jessica Kannosto. Puolustuspäässä topparit Karta ja Saara Laaksonen sekä keskikentän pohjalla Jenna Dahlberg taistelivat hyvin, eikä heitä maaleista voi syyttää.

"Saattaa olla, että jouduttiin heti ensimmäiseksi pahimpaan paikkaan tällä kaudella. ONS oli parempi tänään, mutta myös meiltä tämä oli varsin tasapainoinen esitys. Maalipaikoillekin päästiin, mutta viimeistely ei vielä onnistunut, kun taas vastustaja hyödynsi omat paikkansa", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

Seuraavaksi on vuorossa ensimmäinen  kotiottelu ensi sunnuntaina 2.5. Silloin Äijänsuolle saapuu vieraaksi NJS Nurmijärveltä. Ottelu alkaa klo 15:00 Buena Vista Stadionilla.

Iirot Oulussa: Kaivola, Pakarinen, Karta, Laaksonen, Lamminen (67' Vehmasto), Hannula, Pärssinen (78' Ahola), Dahlberg, Kannosto, Juhola, Hakasalo (V). Lisäksi mukana; Aarnio ja Virtala.