Naiset kävivät liiga-Ilveksen puntarissa

10.4.2021

Naisten ykköseen valmistautuva joukkue kävi Lauantaina Tampereella pelaamassa kauden toisen harjoitusottelunsa. Kansallisen liigan viikon päästä aloittava Ilves oli parempi lukemin 1-0 (0-0).

Raumalaisilta puuttuivat  kokoonpanosta mm. Jessica Kannosto ja Jasmin Ylikraka.  Ennakkoon oli odotettavissa, että puolustuspeliä saataisiin varmasti harjoitella normaalia enemmän. Ja niinhän siinä myös kävi. Varsinkin toisella jaksolla Iirot joutui paljon puolustamaan omalla alueellaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molemmat joukkueet pääsivät hyökkäämään tasaisesti, mutta mitään vaarallista ei nähty kummassakaan päädyssä. Vartin pelin jälkeen kotijoukkue alkoi saada peliä hallintaansa, ja piti palloa enemmän. Iirot kuitenkin puolusti tiiviisti ja tasapainoisesti, eikä Ilves päässyt kuin kerran vaarallisesti yrittämään viimeistelyä. Mutta maalissa pelannut Kiira Kaivola näytti päivän ottelussa miksi hän on, nimenomaan Ilveksessä, liigaa kaksi vuotta pelannut. Topparipari Laura Ketola - Saara Laaksonen piti keskustan kurissa ja nuhteessa, eikä Ilves sieltä paikoille päässyt. Tauolle mentiin 0-0 numeroissa.

Toiselle jaksolle tultaessa kotijoukkue nosti prässiään rajusti ylös ja se aiheutti vaikeuksia Iirojen pelin avaamiselle. Sitten 51. minuutin kohdalla Ilves myllytti vieraiden boxissa kunnes aivan ylänurkkaan suuntautunut Sofia Määtän laukaus yllätti Kaivolan ja tilanne oli 1-0. Iirokasvatti Määttä pelasi täydet minuutit keltavihreiden laidalla. Häntä vastaan taisteli täydet 90 minuuttia debyytissään B-ikäinen Hertta Pietilä ja hyvällä menestyksellä. Hän pystyi pitämään entisen joukkuetoverinsa hyvin kurissa ja maalikaan ei syntynyt Pietilän vastuualueelta. Toisena laitapuolustajana hyvän pelin pelasi Jessica Pakarinen, jonka kanssa Iirot on nyt hyvin lähellä sopimusta.

Maalin jälkeen Ilves jatkoi hallintaansa, ja vieraat hyökkäsivät lähinnä nopeilla tilanteenvaihdoilla, mutta tosi vaarallisille paikoille ei juurikaan päästy. Näin loppunumeroiksi jäi 1-0 (0-0).

"Olen erittäin tyytyväinen pelin antiin. Tämä ottelu tuli juuri oikeaan aikaan, koska ensimmäisenä asiana on kuitenkin se, että puolustuspeli saadaan kuntoon.Nyt puolustettiin todella hyvin koko 90 minuuttia. Varsinkin eka jakson puolustaminen oli tasapainoista ja rauhallista. Vaikka vastassa oli liigajoukkue, mitään paniikkitilanteita ei syntynyt", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

"Se oli nimenomaan koko joukkueena puolustamista, aina kärkiä myöten. Siellä Katri Juhola sekä Anni Hakasalo tekivät tosi suuren työmäärän. Kuten myös vaihdosta Juholan tilalle tullut Wilma Ahola. Viimeinen harjoitusottelu on ensi lauantaina TPS:aa vastaan Äijänsuolla, ja silloin on mahdollisuus jo siirtyä hyökkäyspelin kuvioihin", jatkoi Koivula

Iirot Tampereella:

Kaivola- Pietilä - Laaksonen - Ketola (Karta 65')- Pakarinen, Pärssinen (Virtala 75') - Dahlberg "C" - Lamminen - Hannula, Hakasalo - Juhola (Ahola 60'). Lisäksi varamaalivahti Julia Aarnio.

Seuraavaksi siis viimeinen harjoitusottelu ensi lauantaina 17.4 Äijänsuolla klo 13:00 Pallo-Iirot - TPS.