Pisteet sarjakärjen matkaan

6.8.2015

Putoamistaistossa mukana oleva Pallo-Iirot taisteli urhollisesti sarjakärki GrIFK:a vastaan, mutta vieraiden rutiini riitti viemään pisteet Kauniaisiin lukemin 0-2 (0-1).

Pallo-Iirot lähti haastamaan lohkon kuuminta joukkuetta tiiviin puolustuspelin kautta. 4-4-2 ryhmityksen myötä kahdella neljän linjalla pyrittiin ottamaan tila pois vieraiden hyvin liikkuvalta kärkitroikalta. Puolustuslinjaa jouduttiin rukkaamaan muutamien poissaolojen myötä. Tuomo Ruotsalainen luuti pelikiellossa olleen Eetu Setäsen tilalla. Vasempana pakkina puolestaan aloitti Matias Majapuro Iiro Aallon nilkkavamman ja Nico Rinteen sairastelun johdosta.

Ottelun alkuminuuteilla Stanley Ukwuoma pääsi Niklas Kuusion tarjoilusta puolittaiseen maalipaikkaan, mutta ilman tulosta. Hetkeä myöhemmin GrIFK on siirtyä johtoon, kun vapaapotku ottaa kimmokkeen ja osuu tolppaan. Kippari Juho Patola kuitenkin hereillä ja saa viime hetkellä liu’uttua irtopallon kulmaksi.

Ensimmäisellä jaksolla kenttäpeli oli melko tasaista vääntöä vieraiden pitäessä kuitenkin selkeästi palloa enemmän Iirojen keskittyessä tukkimaan keskialueen. Grani sai kuitenkin lukuisia erikoistilanteita, joista aiheutuikin odotetusti vaarallisia flipper-tilanteita Iiro-maalilla. Lopulta noin puolen tunnin kohdalla Elja Heiskasen pitkä rajaheitto tuotti tulosta, kun maalinedushärdellin päätteeksi toppari Niko Perera survoi pallon reppuun.

Viisi minuuttia ennen taukovihellystä Kuusio vapautti Patolan maalipaikkaan, mutta veto suuntautui taivaalle.

Iirot oli pakotettu ensimmäiseen vaihtoon jo 25. minuutilla, kun päähän iskun saanut Aake Rapala tuli vaihtoon ja Mikko Valtanen tilalle.

Toinen jakso eteni hyvin samanlaista kaavaa kuin avausnelivitonen ja päällimmäisenä mieleen jäi iso määrä erikoistilanteita kummassakin päässä. Huippupaikkoja ei nähty kummassakaan päässä juuri nähty. Kertaalleen pallo kävi yläriman kautta maaliviivalla, mutta puolustus sai siivottua pallon ja lisämaaleilta vältyttiin.

Valmennus haki kirivaihdetta ottaen supersub Kristian Gustafssonin Patolan tilalle kärkeen ja hetkeä myöhemmin Juho Torkkeli tuli keskikentälle ja Ruotsalainen vaihtoon. Painetta saatiin loppuhetkillä näennäisesti vieraiden maalille, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei pystytty luomaan.

Lopulta lisäajalla vieraat riisti pallon puolustukselta ja terävän hyökkäyksen päätteeksi sarjan ykköskivääri Petter Meyer nosti lopputulokseksi jääneen 0-2 –maalin.

Sitkeä taistelu ei tuottanut tälläkään kertaa tulosta ja sarjakärjen rutiini aiheutti kahdeksannen peräkkäisen voitottoman ottelun kotijoukkueelle. Maalipaikat menivät tänään selkeästi Granille ja sitä myöden täysin ansaittu voitto vieraille.

Seuraava ottelu on sarjajumbo Närpes Kraftia vastaan vieraissa sunnuntaina. Ottelu pisteen Iiroja perässä olevaa Kraftia vastaan on ensimmäinen kuolemanpeli raumalaisille.

Yleisöä 379 henkeä. Pallo-Iirot kiittää!

- - -

Maalikooste ja päävalmentaja Pasi Lehtosen haastattelu sekä Jonas Nyholmin henkilökuva TÄÄLTÄ.