Naisille tappio Rovaniemellä

4.10.2020

Naisten joukkue kävi lauantaina Rovaniemellä pelaamassa koronan takia siirretyn ottelunsa Naisten ykkösessä.

Rosterista puuttui useampia avauskokoonpanon pelaajia, juuri ottelusiirron takia. Mukana oli kuitenkin 16 pelaaja, joista viisi oli B-tyttöjä ja kolme pelaajaa Ilveksestä. Tampereelta mukaan tulivat maalvahti Loviisa Helminen sekä puolustajat Sofia Laine ja Joanna Simola. Matka taitettiin mennen tullen yöjunalla, joka on paras tapa näin pitkiä reissuja tehdä.

Itse otteluun Iirot lähti normaalista poiketen 4-4-2 ryhmityksellä. Tämä ehkä hieman kostautui ensimmäisellä jaksolla RoPS:n mentyä jo 3-0 johtoon. Toiselle jaksolle vieraat palasivat tuttuun, ja hyväksi todettuun, 3-5-2  muotoon. Se myöskin muutti radikaalisti pelin kulkua ja Iirot aloittikin vahvan takaa-ajon. Peli oli enemmän Iirottarien hallinnassa, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi kuin yksi, paikoista huolimatta. Myös kotijoukkue teki vielä yhden maalin ottelun lopussa, ja näin loppunumerot olivat 4-1 (3-0). Iirojen maalin viimeisteli Katri Juhola. Pelaajat valitsivat keskuudestaan parhaaksi Ilves-toppari Joanna Simolan.

"Meiltä puuttui useampia pelaajia, varsinkin puolustuslinjasta. Tähän perustuen päätin, että lähdetään peliin 4-4-2 järjestelmällä. Tässä kävi kuitenkin niinkuin ennenkin, eli puoliajalla oli vaihdettava takaisin tuttuun ja turvalliseen 3-5-2:n. Se muutti pelin luonteen täysin ja nousimme taas  taistelemaan pisteistä", kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula. "Tämä oli valmennuksen virhearvio ja sen otan ihan omaan piikkiini. Kyllähän meillä paikat oli enemmänkin maaleja tehdä, ja kotijoukkueen neljäs maali oli sitten pelkkää kosmetiikkaa, siksi voimakkaasti panostettiin hyökkäykseen ottelun lopussa", jatkoi Koivula.

Ensi viikonloppuna Iirojen pohjoisen kiertue jatkuu, kun perjantaina lähdetään Oulua kohti. Siellä Heinäpään palloiluhallissa lauantaina kello 17:00 ONS - Pallo-Iirot.