SalPa - Pallo-Iirot 9.7.2015
Perinteinen tsemppirinki.
Marchiksen toinen paluu kentille. Jälleen SalPa:a vastaan.
SalPa aloitti erittäin kovaa.
Owusu-Ansah oli varsinkin ottelun alussa vaarallinen. Pallo-Iirojen puolustus kuitenkin selvitti tilanteet.
Albion Muzaci..
..oli tänään Nico Rinteen..
..pihdeissä ja ajottain turhautui.
Nyholm ja Siivonen voittivat tänään paininsa keskikentällä.
Siivonen joutui kirjainmielisesti..
..painimaan.
SalPa:lla oli omat paikkansa, mutta Pallo-Iirojen puolustus oli tänään hyvä. Eetu Setäsen pitkät raajat pelastivat tänään pallon myös maaliviivalta.
Välillä Setänen hämmensi ja silloin tuomarille oli paikoillaan näyttää viatonta ilmettä.
Ukwuoma ja Iku Leino muodostivat taisteluparin.
Stanley poistui useimmiten voittajana.
Ottelu oli tasainen loppuunasti.
Mikko Valtanenkin koitti pariin otteeseen laukoa, mutta märällä nurmella tukijalka petti.
Peli oli fyysistä, mutta rehtiä.
Horjanheimo nousi laidaltaan ja kuoletti keskityksiä.
Näin.
Näin.
Lopulta Niklas Kuusio alustaa hienosti ja Ukwuoma tykittää 0-1:een 87 minuutilla.
Villit tuuletukset. Minuutin päästä nähdään kummia ja SalPa tulee tasoihin.

Pallo-Iirot ja Salon Palloilijat tasasivat pisteet loppuhetkien dramaattisten tilanteiden jälkeen. Stanley Ukwuoma painoi vieraiden osuman 1-1 (0-0)-päättyneessä ottelussa.

Tasainen taisto koki multihuipentuman loppuhetkien tapahtumien johdosta. Pallo-Iirot iski todella tärkeän johto-osuman ottelun 87. minuutilla. Niklas Kuusio luikerteli laidalta vapaaksi ja syötti takaviistoon Stanley Ukwuomalle, joka sijoitti pallon alakulmaan. Osuma vapautti raumalaiset hurjaan vapautuneeseen tuuletukseen.

Jalkapallo on kuitenkin niin mieletön peli, että välillä tapahtuu uskomattomia asioita. Tänään sellainen nähtiin Salossa. Kotijoukkueen Valtteri Sinervo latasi heti aloituksen jälkeen pitkän pallon Iirojen maalille ja lopulta pompun kautta suoraan maalin perukoille. Hyökkääjää ei näkynyt lähelläkään ja puolustus päästi pallon menemään maalivahti Panu Eramalle. Erama kuitenkin oletti, että pallo siivotaan pois ja loppu onkin historiaa.

SalPa oli nousta jopa voittoon lisäajalla, mutta Erama otti huipputärkeän torjunnan ja näin ollen pisteet tasattiin tänään.

Kokonaispaketti kontrollissa

Muutoin itse ottelu oli äärimmäisen tasaista vääntöä. Ottelun alku oli vaikea vieraille SalPan myllyttäessä ensimmäiset kymmenen minuuttia Iiro-maalilla. Joukkue puolusti kuitenkin sitkeästi tilanne kerrallaan pallon pois maalilta. Alkumyräkän jälkeen Iirot alkoi saada peliään käyntiin ja syötöt alkoi löytää omat pelaajat.

SalPa sai avausjaksolla luotua muutaman puolittaisen paikan, mutta tuhannen taalan paikkoja ei nähty. Tällä kaudella vaarallisia tilanteita sivuvapareista saanut raumalaispoppoo pääsi kokeilemaan useampaan otteeseen tänäänkin sitä, mutta huonolla menestyksellä. Pallot karkasivat järjestäen pitkäksi ja päätyrajasta yli.

Avauspuolikkaalla lähimpänä maalintekoa oli Juho Patola. Kuusio vapautti loisteliaalla pystysyötöllä Patolan syöksyyn. Aivan jakson lopussa syntynyt tilanne päättyi kuitenkin tolppalaukaukseen.

Molemmilla paikkoja avausosumaan

Toisella puolikkaalla kummallekin joukkueelle siunaantui paikat maaleihin. Ottelun huikein pelastus nähtiin, kun tyhjän maalin häämöttäessä Eetu Setänen syöksyi syömään pallon pelastaen pomminvarman maalin. Myös Erama otti pari huipputärkeää koppia.

Iirojen parhaat paikat osuivat loppuhetkillä Patolalle. Ensin Iiro Aallon tilalla vasempana pakkina pelannut Nico Rinne katkoi laidalla ja keskitti maalille Patolalle, jonka laukauksen Arnold Uschanoff torjui kulmaksi. Heti kulmasta Patola pääsi sliippaamaan pallon etutolpalta, mutta jälleen Uschanoff pelasti pallon maaliviivalta.

Lopulta kumpikin osui siis loppuhetkien vauhdikkaan kaksiminuuttisen aikana. Loppulukemat 1-1 oli loppujen lopuksi oikeudenmukainen tulos. Tarjolla oli kolme pistettä, mutta tämän hetken tilanteessa jokainen piste merkitsee paljon.

Seuraavan kerran Iirot taistelee viikon kuluttua torstaina Tammisaaressa ESC:a vastaan.