MuSa vei toisenkin Satakunnan Derbyn

2.7.2015

Pallo-Iirot - MuSa 2.7.2015

Musan Salama poistui Äijänsuolta kaikki kolme pistettä mukanaan. Erittäin kuuma ja tunteikas ottelu päättyi MuSa:n 2-1 voittoon. Pallo-Iirojen maali Eetu Setäselle

Helteisessä säässä pelattu ottelu houkutteli Äijänsuolle hienosti 515 henkeä, mutta tällä kertaa palkkio jäi saamatta. Ottelu itsessään varmasti herätti tunteita katsomossa.

Pallo-Iirot lähti ennakkoluulottomasti otteluun. Vierailja MuSa piti palloa, mutta Pallo-Iirot prässäsi erittäin hyvin pitäen vastustajan pelinrakentelun kurissa. Ensimmäisen puolikkaan ensimmäinen paikka nähtiin kun Mikko Valtanen antoi loistavan keskityksen ja nuori Severi Kankkunen pääsi vapaasti yrittämään maalintekoa. Kotijoukkueen harmiksi laukaus suuntautui taivaan tuuliin.

23 minuutin kohdalla nähtiin ottelun avausmaali. Nico Rinne antoi kaukaa vaparista keskityksen ja pallo jäi pyörimään maalinedustalle. MuSa:n maalivahti Juhani Koponen ei reagoi irtopalloon ja Pallo-Iirojen toppari Eetu Setänen pääsi sydämensä kyllyydestä laukaisemaan pallon voimalla maaliin. Maalia edeltäneessä hässäkässä tuomari Jesse Virtanen yritti pitää tunteita kurissa laputtaen Jonas Nyholmin ja MuSa:lta Matias Sallilan.

Maalin jälkeen Pallo-Iiroilla oli tilanne lisätä johtoa kahteen maaliin kapteeni Patolan syötettyä Ukwuoman laidasta läpi. Stanleyn läheltä laukoma veto päätyi kuitenkin tolppaan. Hetkisen kuluttua MuSa oli lähellä tasoittaa vapaapotkusta kuudentoistarajan tuntumasta, mutta maalivahti Mikko Laaksonen liimasi pallon tolpan kautta syliinsä.

MuSa:n tasoitusmaali ihmetytti katsojia ja kotijoukkueen pelaajia

Vierasjoukkue piti palloa ensimmäisellä puolikkaalla kotijoukkuetta enemmän, mutta maalipaikat menivät Pallo-Iiroille. Tasoitusmaali nähtiin ottelun 44 minuutilla kun hieman kevyen oloisesti vihelletyn vapaapotkun toimitti verkon perukoille hienosti Jesse Junnila. Kotijoukkueen pelaajat protestoivat maalia vahvasti, koska Pallo-Iirojen maalivahti Mikko Laaksonen oli vielä asettamassa muuria paikoilleen erotuomari Jesse Virtasen antaessa luvan vapaapotkuun. Laaksonen oli vielä toisella tolpalla eikä ehtinyt kunnolla mukaan torjuntaan.

Toisella puoliajalla MuSa tuli huomattavasti paremmalla jalalla peliin ja Pallo-Iirot joutui selvästi puolustuskannalle. Johtomaali oli lähellä 60 minuutilla kun Sami Rantala pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Tällä kertaa Mikko Laaksosen gepardiloikka esti maalin syntymisen.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot haki tuoreita jalkoja ja fyysisyyttä kentällä vaihtaen ensin Mikko Valtasen pois ja tuoden Niklas Kuusion tilalle. Aake Rapala otti Konsta Siivosen paikan keskikentältä ja Kimmo Hörkkö tuli hyökkäykseen Nico Rinteen tilalle. Vaihdoit toivatkin Pallo-Iirojen peliin lisää energiaa.

MuSa kiristää ohi ja tunteet kuohuvat

Ehkä hieman paikallispelien luonteen vastaisesti rikkeet vihellettiin erittäin herkästi tänään pois. Tämä ei kuitenkaan edistänyt peliä, vaan tunteet kävivät paikoitellen todella kuumina. MuSa sai pilkun 61 minuutin kohdalla, mutta Plumb Jusufin rankkari epäonnistui täysin päätyen Laaksosen syliin. Ottelun loppupuoli oli erittäin rikkonaista ja MuSa käytti erikoistilanteet hyväkseen. MuSa oli lähellä mennä johtoon 76 minuutilla. Bilal Velijan vapari päätyi kuitenkin hirren kautta maaliviivalle.

Ottelun 82 minuutilla Severi Kankkunen kampitti kuudentoista sisällä ja MuSa sai jälleen rangaistuspotkun. Tällä kertaa vaihdosta sisääntullut Juha Vallin ampui pallon maaliin, vaikka Mikko Laaksonen olikin hyvin mukana. Tilanteesta Kankkuselle varoitus ja Aake Rapalalle suunsoitosta keltaista lappua.

Ottelun loppupuolella Plumb Jusufi laukoi pallon kertaalleen tolppaan ja Pallo-Iirojen Stanley Ukwuoma kaadettiin rangaistusalueen tuntumassa. Rikkeen viheltämättä jättäminen kuumensi Pallo-Iirojen pelaajia ja ottelun lopussa nähtiin rumaa peliä. Ensin Aake Rapala lensi ulos suoralla punaisella rapattuaan vastustajaa ja hetken kuluttua Severi Kankkunen otti toisen varoituksensa. MuSalle tänään ansaittu voitto ja Satakunnan herruus matkaa tällä kaudella Poriin.

- - -

Teknisten ongelmien vuoksi pelistä ei tällä kertaa kuvia. Ottelun maalikooste ja päävalmentaja Pasi Lehtosen haastattelu täältä ja koko ottelun voi katsoa tallenteena osoitteessa www.ls24.fi/live.

Pallo-Iirojen seuraava ottelu on ensi viikon torstaina Salossa SalPaa vastaan.

Pallo-Iirot kiittää runsaslukuista yleisöä!