Pallo-Iirojen naiset namuvoittoon

2.7.2015

Pallo-Iirojen naiset päättivät kevätkautensa hienoon vierasvoittoon kärkijoukkue TPV:stä Tampereella. Helleottelu oli tasainen, mutta vieraat veivät lopulta kolme pistettä loppuhetkien rankkarimaalilla 0-1 (0-0). Näin tauolle lähdettäessä joukkue on kakkosena pisteen kärjestä.

Kuumassa säässä pelatussa ottelussa jalat olivat kovilla, mutta joukkueet pystyivät esittämään silti yllättävän hyvätasoista naisten kakkosen peliä. Vastustajan kannalta ajatellen loppu oli mahdollisimman ikävä, sillä kumpikin olisi pelin voinut tilanteiden valossa voittaa. Hyvät maalipaikat menivät tasan. Avausjaksolla tuoreilla jaloilla ei saatu kovin paljon loistoåpaikkoja, eikä toisellakaan jaksolla tilanteilla juhlittu.

Pallo-Iirojen peli on mennyt vahvasti eteenpäin kevätkierroksen aikana. Nytkin koko ryhmä pelasi hyvin suunnitelman mukaan, mikä on ollut alkukauden selkeä teema. Puolustuspeli on kehittynyt ja nyt myös harhasyöttöjen määrän oli alkukautta pienempi. Ratkaisu ottelussa saatiin 78. minuutilla. Orieka Hope ja Meri Huttunen olivat boksissa pallossa ja vastustajan maalivahti kaatoi Hopen. Tuomitun rankkarin ampui Joy Okwodua varmasti sisään. Näin tärkeät pisteet matkasivat Raumalle, eikä TPV päässyt karkumatkalle.

Toisella jaksolla vieraat tekivät runsaasti vaihtoja, jotka toivatkin juoksuvoimaa kentälle. Voiton lisäksi ilahdutti erityisesti oman pelin kehittyminen. Nyt edessä on ansaittu loma eli omatoiminen jakso ja pelejä jatketaan muutaman viikon kuluttua.