Naiset kauden heikoimmalla pelillä tasapeliin!

11.6.2015

Naisten peli Ilves-Kissoja vastaan päättyi tasapeliin 1-1 (0-0). On sanottava suoraan, peli oli luokaton suoritus kotijoukkueelta! Liekö jännittäminen, keskittyminen, arki, vai aurinkoinen ilma sekoittanut pelaajien tekemistä?

Peli alkoi kieltämättä mielenkiintoisesti. Ensimmäisten yhdeksän minuutin aikana oli saatu aikaan jo kolme selkeää maalintekotilannetta. Olikohan tässä lisä syytä heikkouteen, kun tilanteista ei saatu maalia aikaiseksi? Totuuden nimessä on sanottava, että pallo poltteli pelaajien jalassa, ettei pallollisesta pelistä meinannut tulla yhtikäs mitään. Sen vertaa kuitenkin saatiin aikaseksi, että pelin 24´ Meri Huttunen pääsi tekemään johtomaalin 1-0. Siinäpä ne ensimmäisen jakson mainittavat asiat sitten olikin.

Toiseen jaksoon haettiin totutusti painetta muutamalla vaihdolla ja pelin yksinkertaistamisella. Eipä toiminut tämäkään totuttu konsepti, vaan ensimmäisestä puoliajasta jatkuva pallollinen heikkous ja toiseen jaksoon vielä tullut liikkeen vähyys hankaloitti entisestään kotijoukkueen tilannetta. Sitten käy joskus niin, kun riittävästi "kaivaa verta nenästään", vastustaja saa sen ainokaisen pienen maalintekotilanteen ja hieman onnekkaasti tai "taidolla" saa tehtyä pelin viimeminuutilla (89´) tasoituksen.

Mitä tästä opimme? Itseluottamuksen pitää olla aina rautaa ja uskoa omiin kykyihin. Liika jännittäminen tuottaa ihmisille vain ongelmia. Kaikki "putket" voittoisatkin päättyvät joskus. Nyt ei tarvitse sitä kenenkään enää miettiä ja menettää yöunia. Eteenpäin on kuljettava ja jokaisen opiksi otettava, myös päävalmentajan, joka tätä naputtaa sekä päävastuun kantaa. Nyt harmittaa vietävästi, mutta huomenna aamulla aurinko nousee kyllä samalla tavoin kuin tänäänkin! Ei siis kuitenkaan mitään uutta auringon alla!