Kaivuri Rapala ja symmetria vastustajan kanssa
Pallo-Iirot ei antanut hetkeäkään tilaa vastustajalle
..teki maalin ja oli muutenkin vaikea pideltävä Maskun puolustukselle
Kaksi ottelua ja kaksi nollapeliä, Panu Erama
Rinne tekee päävalmentaja Lehtoselle valinnat vaikeiksi
Kuusio pärjäisi myös koripallokentillä
Kristian Gustafsson ja väkevä sisääntulo. Jos ei pallo, niin ainakin mies maalin perukoille
Kupletin juoni tänään

Pallo-Iirot voitti vahvan toisen puoliajan jälkeen MaPS:in 4-0 (0-0) lukemin. Jonas Nyholmin vapaapotku vapautti Pallo-Iirojen pelin. Maalipuiden väliin tänään osuivat Nyholmin lisäksi Stanley Ukwuoma ja kapteeni Juho Patola kaksi kertaa.

Pallo-Iirojen lähtöasetelmat illan otteluun eivät olleet helpot. Masku oli viime kierroksella saanut ensimmäisen vapauttavan voittonsa ja Pallo-Iirojen peli oli ailahdellut sarjan aikana. Lisäksi kotikentällä Iirot on pystynyt voittamaan vain kauden avauskierroksella Kraftin.

Ensimmäinen puoliaika alkoikin Pallo-Iirojen vahvassa painostuksessa. Peliin tultiin kovaa, mutta pelinrakentelu ei vielä ollut täysin uomissaan. Pallo-Iiroilla oli pelin ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana muutama hyvä maalipaikka. Ensin Rinne ja Ukwuoma pelasivat hienosti yhteen päästäen Stanleyn hyvään laukaisupaikkaan. Kova veto kuitenkin niukasti ohi takakulman. Viisi minuuttia myöhemmin pelikellon näyttäessä 17 minuuttia Juho Torkkeli haastoi puolustajan, pelasi itselleen tilaa ja tykitti todella kovan vedon kohti MaPS:n maalia. Torkkelin epäonneksi tulinen kuti osui ylärimaan. Maalivahti Onni Sillanpää ei ehtinyt tilanteessa reagoimaan.

Pelin edetessä vierasjoukkue MaPS alkoi päästä paremmin peliin mukaan. Pallo-Iiroille siunaantui välissä hyvä maalintekotilanne kun erittäin vahvan ottelun pelannut Niklas Kuusio hankki vaparin, jota tuli myös itse vetämään. Kuusio antoi loistavan kierrepallon maalinsuulle, mutta Jonas Nyholm sai liian pienen osuman palloon ja Sillanpää hoiti tilanteen.

Eraman paraatitorjunta ottelun yksi kulminaatiopisteistä

Maskun Palloseuran paras paikka ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla kun Niklas Harjula pääsi puskemaan avoimesta paikasta. Pallo-Iirojen maalilla KaaPo:a vastaan debytoinut, ja nollapelin pelannut, Panu Erama oli jo lähdössä toiseen nurkkaan, mutta venytti yhden käden paraatipelastuksella pallon väljemmille vesille. Erama sai katsomosta isot aplodit ja sanomattakin oli selvää, että takaisku alla olisi ollut henkisesti vaikea paikka lähteä toiselle puolikkaalle.

Ottelun toinen käännekohta nähtiin 51 minuutilla kun Jonas Nyholm asettui vetämään vaparia reilusta kahdestakymmenestä metristä. Kierteinen vapari päätyi lopulta tolpan kautta maalin sisälle. Nyholmille toinen vaparimaali toisessa ottelussa peräkkäin ja koko joukkueen peli-ilme vapautui kuin taikaiskusta.

Pallo-Iirot sai Nyholmin osumasta valtavasti energiaa eikä Maskusta ollut enää pidättelemään sinikeltaista vyöryä. Reilun kymmenen minuutin kuluttua Niklas Kuusio nosti pallon taitavasti yli linjan ja Ukwuoma tikkasi läpi nostaen pallon maalivahdin yli, 2-0. Tästä kaksi minuuttia ja tänään yleisöä muutamaan otteeseen kohahduttanut keskikentän kaivuri Aake Rapala antoi loistavan korkean läpisyötön Patolalle ja Juhoa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Kapteeni Patola laittoi pallon varmasti ohi Sillanpään ja kauden kahdeksas maali näki päivänvalon.

74 minuutin kohdalla nähtiin  jälleen kaunis maali. Stanley Ukwuoma jakoi pallon laitaan ja vapautti NIklas Kuusion nousuun. Kuusio antoi ihanan keskityksen, johon maalilla vapaana ollut Patola sai päänsä väliin, 4-0. Lopussa kotijoukkue vaihtoi kentälle Gustafssonin ja Pertolan, heille tilaa tekivät Ukwuoma ja Rapala. Vasile Marchis otettiin kentältä toisen puoliajan alkupuoliskolla ja nuori Severi Kankkunen tuli hänen tilalleen.

"Koko ajan parannetaan peliä"

Pallo-Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen oli syystäkin helpottunut ottelun jälkeen. Pelissä on ollut selkeää kehittymistä, mutta nyt se myös näkyi lukemina taululla.

- Koko ajan parannetaan peliä. Pelillisesti puolustus- ja hyökkäyspeli oli jo tasapainossa. Muutama pieni asia oli, josta puoliajalla puhuttiin mitä pitää parantaa. Ne toivat sitten sen palkinnon, Lehtonen kommentoi.

- Peli vapautui ensimmäisen maalin jälkeen. Se oli Jopelta hieno vapari. Tuollaisia onnistumisia me ollaan kaivattu, Lehtonen lisää.

Pallo-Iiroista löytyi tänään pelkästään onnistujia. Kapteeni Patola teki kaksi maalia, Niklas Kuusio ahkeroi valtavan määrän töitä ja syötti kaksi maalia. Ukwuoma teki maalin ja oli pirteä. Puolustus ja keskikentänpohja onnistuivat kauttaaltaan. Kuitenkin esille on nostettava nuori maalivahti Panu Erama, joka pelasi toisen ottelunsa miesten Kakkosta. Ja samalla kuittasi toisen nollapelinsä. Hirveän työllistetty Erama ei tänään ollut, mutta otti pelin kannalta muutaman todella tärkeän torjunnan.

- Ei todellakaan ole ollut huono alku miesten peleissä, mutta oli helppo tänään pelata kun puolustettiin erittäin hyvin. Oli mukavaa pelata, Erama hehkutti.

- Ensimmäisessä ottelussa jännitti aika paljon ja tänään jännitti vielä enemmän kun pelasin kotiyleisön edessä. Heti kun pääsin kentälle, niin jännitys raukesi ja oli hyvä fiilis pelata, Panu lisää.

- - -

Yleisöä tänään 345 henkeä. Pallo-Iirot kiittää. Ottelun tuomarikolmikko Miikka Lähdesmäen johdolla selvisi hyvin urakastaan. Seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina sarjakärki GrIFK:ta vastaan vieraissa.

Ottelun hienot maalit voit katsoa Pallo-Iirojen YouTube-kanavalta täältä.