Peli oli tasapainottelua puolin ja toisin
Päävalmentaja Lehtonen
Kättelyt
Kättelyt

Pallo-Iirot kärsi niukan tappion Turussa ÅIFK:n vieraana. Raumalaismiehistö nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta turkulaiset saivat kammettua loppuhetkillä voittomaalin. Lukemat tänään 3-2 (2-1).

Keskiviikon KaaPo-ottelu antoi viitteitä, että joukkueen peli alkaisi varmoin askelin asettua uomiinsa. Samaa trendiä lähdettiin jatkamaan tänäänkin ÅIFK:a vastaan. Jonas Nyholm palasi kentälle pelikiellon jäljiltä ja myös Miika Pertola sekä Niklas Kuusio lunastivat paikan avauksesta.

Ottelun alku oli tunnustelevaa peliä puolin ja toisin. Kotijoukkue sai luotua pari puolittaista paikkaa, jotka maalivahti Iiro Koski selvitti helposti. Vartin pelin jälkeen ÅIFK siirtyy 1-0 -johtoon. Laidalta tullut keskitys osui rangaistusalueen sisälle Vasile Marchisin käteen ja pallo pilkulle. Alban Feratin alakulmasijoitus oli riittävän kova ja osumasta huolimatta Koski ei aivan yltänyt torjuntaan.

Ottelua edettiin tasasissa merkeissä lähes puoliajalle asti, kunnes Juho Salminen pääsi nikkaamaan pallon rysään maalinedustalla. Tilanteessa Arsalan Azizi pääsi keskittämään laidalta täysin vapaasti ja puolustuksen sekaannuksen myötä Salminen pääsi vapaasti palloon.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä vieraiden kannalta äärimmäisen tärkeä maali. Jonas Nyholm pääsi jo aikaisemmin kokeilemaan paristakympistä vapaapotkua, mutta tuolloin veto painui ohi etukulmasta. Tällä kertaa sihtiä siirrettiin pykälän verran keskemmälle ja pallo maaliin.

Pertola puski Iirot tasoihin, loppuhetken nukahduksen myötä pisteet Turkuun

Tärkeän kavennusosuman myötä Iirot tuli toiselle jaksolle kovalla vauhdilla. Kertaalleen pallo saatiinkiin maaliin, mutta Stanley Ukwuoma oli ehtinyt tilanteessa paitsion puolelle. Reilun tunnin pelin jälkeen vieraat nousi vihdoin tasoihin. Läpi ottelun vaarallisia paikkoja erikoistilanteista saanut raumalaispoppoo onnistui maalinteossa, kun Miika Pertola avasi maalitilinsä puskemalla Juho Torkkelin kulman sisään.

Iirot sai maalista virtaa ja paine kasvoi ÅIFK:n päässä. Tuloksena jälleen melkoinen kulmapotkurumba, mutta pelivälinettä ei saatu millään ilveellä survottua maaliin. Myös kotijoukkueelle siunaantui pari hyvää tonttia lopussa ja Koski otti kiinni muun muassa Leroy Malukan läpiajon.

Digitaalien naputtaessa 89. minuuttia nousu kahden maalin takaa valusi viemäriin. Kippari Joni Vuorinen karkasi vartioinnista ja puski kulmasta pallon taka-alanurkkaan. Lisäajalla Antti Horjanheimo pääsi vielä kertaalleen hakemaan tasoitusta, mutta laukaus painui reilusti ohi maalin.

"Kovaa koulua tässä käydään"

80 minuuttia keskikentän pohjalla kaivuroinut Miika Pertola puristeli päätään ottelun jälkeen:

- Ei voi muuta sanoa, kuin että kovaa koulua tässä käydään. Paiskittiin jälleen hyvin hommia ja paletti pysyi aika hyvin kasassa läpi ottelun. Silti meni kolme maalia omiin. Syö miestä rotan lailla, kun palkintoa ei tunnu tulevan millään.

Takaiskuista huolimatta parantunut koko joukkueen puolustuspeli antaa uskoa tulevaisuuteen:

-Vähän härskiltä se toki kuulostaa sanoa, että puolustuspeli toimii kolmen päästetyn maalin jälkeen. Siitä huolimatta ollaan oikealla tiellä, mutta nyt täytyy vaan saada fokus pidettyä myös niissä pienissä asioissa mistä tänäänkin maalit tuli. Onni on ansaittava, joten työnteko jatkuu ja huomisen jälkeen katseet kohti Masku-ottelua.