B-tytöille arvokas kotivoitto

9.5.2015

Pallo-Iirojen B-tytöt ottivat arvokkaan kotivoiton Tampereen Ilveksen kakkosesta selvin 3-0 (2-0) numeroin. Voitto tuli Äijänsuolla joukkueen lähes parhaalla pelillä. Maaleja olisi hyvillä hyökkäyksillä voitu tehdä useampikin, mutta erityisen hyvin joukkue onnistui puolustuspelissään. Ilveksellä oli vain yksi maalitilanne ottelun loppupuolella. Näin Pallo-Iirojen puhdas tili omassa päässä säilyi edelleen.

Kotijoukkueen alku oli kova. Jo ensimmäisellä minuutilla Taru Kylä-Kaila pääsi hyvään maalitilanteeseen, mutta laukaus meni ohi. Parikymmentä sekuntia myöhemmin hän sai uuden tilaisuuden ja sijoitti kauniisti johtomaalin. Useasta hyvästä tilanteesta huolimatta toista osumaa saatiin odottaa aina avausjakson viimeiselle minuutille asti. Taru Kylä-Kaila oli jälleen asialla vieden kotijoukkueen 2-0 taukojohtoon Selma Laaksosen syötöstä.

Toisella jaksolla pallonhallinta säilyi hyvin pelanneella kotijoukkueella. Aiuvan loppuun asti hyökkäyksiä ei saatu. Vasta ottelun 61. minuutilla Selma Laaksonen päätti läpiajonsa maalivahdin harhautuksen jälkeen 3-0 maaliin sijoittamalla pienestä kulmasta pallon verkkoon. Tämän jälkeen joukkue keskittyi pitämään pakettinsa koossa ja keskittyi johdon säilyttämiseen ja oman maalin varjelemiseen.

Seuraava ottelu joukkueella on Helsingissä HPS:aa vastaan 24.5. Naiset kohtaavat nyt sunnuntaina vieraissa Weikot.