Juho Torkkeli pääsi pariin otteeseen yrittämään maalintekoa
Supersub Gustafsson kaventaa ja hakee pallon nopeasti..
KaaPo taisteli kuitenkin hyvin.
Stanley Ukwuoma
Lukuisat erikoistilanteet eivät tuottaneet tulosta.
Yleisöä tänään 337 henkilöä.

Tiiviisti puolustanut KaaPo teki Pallo-Iirojen virheistä maalit ja ansaitsi voiton lukemin 1-2 (0-1).

Harjoituskaudella jo pahaksi vastustajaksi koettu KaaPo jatkoi hyviä otteitaan Pallo-Iiroja vastaan. Erittäin hermostuneesti esiintyneen kotijoukkueen pelinrakentelu takkusi pahasti ja tuloksena nähtiin lukuisia helppoja harhasyöttöjä. Kunniaa myös vastustajalle sillä KaaPo puolusti hyvin, prässäsi riittävästi ja piti kotijoukkueen pois pahoilta maalipaikoilta.

Ensimmäisen vartin ajan peli oli erittäin sekavaa eikä kumpikaan joukkue saanut pelinrakentelua käyntiin. Pelin edetessä Pallo-Iirot sai muutamia vaarallisia erikoistilanteita, mutta Iiro Aallon antamia kierteisiä vapareita ei päästy hyödyntämään. Kotijoukkueen paras tilanne nähtiin kun Nico Rinne nosti puolen tunnin kohdalla pallon taitavasti yli KaaPon puolustuslinjan ja Stanley Ukwuoma pääsi puolittain läpi. KaaPon maalilla tänään hyvin pelannut Jesse Peltonen kuitenkin ehti väliin.

Ottelun avausmaali nähtiin ottelun 39 minuutilla kun Pallo-Iirojen topparilta Eetu Setäseltä prässättiin pallo pois sivurajan läheisyydessä ja muutamalla syötöllä Rami Ojanperä pelattiin varmaan paikkaan. Ojanperä ei erehdy ja ensimmäisen puolikkaan päätteeksi tauolle mentiin vierasjoukkueen 0-1 johtolukemissa.

Toinen jakso ei tuo parannusta

Katsomossa odotettiin kotijoukkueen nostavan selkeästi tasoaan toiselle puolikkaalle. Päävalmentaja Lehtonen vahtoi Nico Rinteen ja Mikko Valtasen pois keskikentältä Juho Torkkelin ja Konsta Siivosen ottaessa heidän paikkansa. Samalla Konsta Siivonen myös debytoi Kakkosessa.

Pallo-Iirojen pelissä ei tapahdu todellista muutosta ja toista puolikasta ehdittiin pelata kymmenisen minuuttia kunnes Tempo Hopsu hassutti koko Pallo-Iirojen puolustuksen. Tarkka laukaus painui alanurkkaan eikä maalivahti Mikko Laaksoselle jäänyt mahdollisuutta torjua vetoa.

Ottelua oli pelattu tunti ja Lehtonen käytti viimeisen vaihtonsa tuoden Kristian Gustafssonin sisään. Stanley Ukwuoma sai tehdä tilaa. Gustafsson näytti heti vaarallisuutensa ja oli tehdä heti ensimmäisestä kosketuksestaan maalin, Iiro Aalto keskitti ja Kriba puski vain hieman ohi maalin.

Pallo-Iirot toisen puolikkaan loppupuolella paineen jatkuvasti KaaPon päätyyn, mutta lukuisista erikoistilanteista huolimatta vierasjoukkue säästyi takaiskuilta. Etenkin toppari Eemeli Laaksonen poimi hyvin pääpalloja. Viimeisellä kympillä Pallo-Iirojen maalivahti Mikko Laaksonen piti vielä loistotorjunnallaan Pallo-IIrojen toiveet elossa ja Kristian Gustafssonin kaventaessa 86 minuutilla pieni toivonkipinä eli vielä. Loput minuutit KaaPo puolusti tyylikkään eleettömästi ja poistui Raumalta kolme pistettä taskussaan.

"Ratkaisu löytyy pelaajista"

Keskikentälle puoliajan jälkeen sisäänotettu Juho Torkkeli oli hämmästynyt pelin jälkeen. Hyvä lataus otteluun ja taktisesti selkeä sapluuna oli olemassa, mutta kentällä nähtiin yllättävän vaisu kotijoukkue.

- Tämä ei mennyt valmennuksen tai taktiikan piikkiin. Meillä oli kaikki valmius ottaa pelihaltuun, mutta yksinkertaisesti terävyys ja rauhallisuus puuttuivat täysin pelistämme, Torkkeli manasi.

- Ratkaisu löytyy peiliin katsomalla. Pelin taso on olemassa, mutta se tarvii vaan kaivaa sieltä. Onnistuaksemme tarvitsemme sitä terävyyttä ja huolellisuutta perustekemiseemme. Nyt ne puuttuivat täysin. Henkilökohtaisesti odotin paljon tätä ottelua ja olin todella latautunut kun pääsin kentälle, mutta pelistä ei vaan tullut mitään. Flow puuttui täysin.

Pallo-Iirot kohtaa seuraavaksi ensi viikon torstaina MuSan vieraskentällä ja sunnuntaina SalPa:n myöskin vieraskentällä. On selvää, että ryhtiliikkeen on tapahduttava heti.

- Ratkaisu on meissä pelaajissa. Emme voi antaa hengen kadota noin, vaikka pallollinen peli ei lähtisikään rullaamaan. Nyt käydään matsi läpi ja siirrytään eteenpäin. Jokaisen on nostettava tasoaan, Torkkeli linjaa.

Yleisöä tänään 337 henkilöä. Pallo-Iirot kiittää!

- - -

Maalikoosteen ja Antti Horjanheimon sekä päävalmentaja Pasi Lehtosen haastattelut voit katsoa täältä.