Nurmikenttä oli suljettuna vielä tämän viikon, joten peli pelattiin tekonurmella
Kuusio keskittää
Patola kurkottaa jalalla
Ottelussa vihellettiin rikkeitä valtava määrä
Pallo-Iirot olivat tehokkaina maalipaikoissaan, tämä tilanne päättyy maalivahdin käsiin
Yleisöä oli kertynyt paikalle muutama sata
Horjalta nähtiin pari nousua
Ukwuoma tuli kentälle toisella puoliajalla
Rapala antaa kylkimyyrää
Vierasjoukkue tänään askeleen perässä

BK-46:n kannattajaryhmä oli myös paikalla..
..ja hyvin prässäsivät tuomareita ja vierasjoukkueen pelaajia

BK-46 oli Pallo-Iiroja parempi tänään lukemin 4-2 (2-1). Vieraiden maalit Patolalle sekä Valtaselle.

Pallo-Iirot matkasi sunnuntain viettoon Karjaalle BK-46:n vieraaksi. Raumalaismiehistö pääsi lähes täydellä miehityksellä sarjan toisen kierroksen kamppailuunsa. Pitkäaikaistoipilas Vasile Marchisin lisäksi pelin joutui jättämään väliin kuumeisena herännyt maalivahti Mikko Laaksonen.

Kotijoukkue tuli otteluun odotetusti kovalla höyryllä prässäten kovaa ja korkealta. Kova paine tuotti myös tulosta ja BK-46 pääsi riistojen jälkeen iskemään voimakkaasti vastaan. Jo 4. minuutilla kotijoukkue iskee ensimmäisen kerran. Juuri vastahyökkäyksen päätteeksi Jean Silva siirtää Iiro Kosken torjuman pallon maalin edestä sisään.

Iirot sai kuitenkin vain kolme minuuttia myöhemmin tärkeän tasoitusosuman. Avaukseen noussut Juho Torkkeli antoi hyvän pystysyötön ja Juho Patola sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan ohi Aleksi Leppisen.

Ottelun kolmas täysosuma nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin kotijoukkueen toimesta. BK-46:n prässi puree keskialueella ja saman kaavan mukaan terävä vastahyökkäys ja pallo Silvan toimesta toistamiseen ohi Kosken.

Kotijoukkueen kova paineistus tuotti tuskaa Iiroille läpi avausjakson ja pelinrakentelu sakkasi useimmiten viimeistään hyökkäyskolmannesta lähestyttäessä. Peliä vaikeutti huomattavasti myös äärimmäisen rikkonainen peli. Lähes jokainen kaksinkamppailu päättyi vapaapotkuun ja peli ei päässyt missään vaiheessa virtaamaan kunnolla.

Tasoihin ja uudelleen takaa-ajoasemaan minuutissa

Pallo-Iirot suoritti puoliajalla yhden pelaajavaihdon, kun Stanley Ukwuoma korvasi Torkkelin oikealla laidalla. Iirot pääsi toisen jakson alusta paremmin peliin mukaan ja sai pidettyä palloa hieman pidempiäkin jaksoja, mutta murtautuminen maalipaikoille tuotti jälleen vaikeuksia.

Noin 70 minuutin kohdalla Iiro Koski pitää vieraat pelissä mukana ottaen tärkeän torjunnan. Muutama minuutti tästä ja Iirot nousee tasoihin. Patola laukoo kahdestakympistä ja Leppinen torjuu alakulmalaukauksen eteensä. Mikko Valtanen haistaa tilanteen päästen irtopalloon ja saa nostettua sen maalin perukoille.

Kotijoukkue tappoi raumalaisten momentumin välittömästi. Tasoitusmaalin syntyessä paikattavana ollut Antti Horjanheimo pääsi kentälle karjaalaisten laittaessa pelin jälleen käyntiin. Erotuomari Ville Käldström ei kuitenkaan odottanut, että Horjanheimo pääsee omalle tontilleen ja BK käytti tilanteen hyödykseen nousten vasenta laitaa pitkin aina maalille saakka. Kimmokkeen kautta pallo löysi tiensä jälleen Iiro-maaliin.

83. minuutilla pallo viedään pilkulle tilanteessa, jossa Eetu Setäsen rike näytti tapahtuvan rangaistusalueen ulkopuolella. Valmir Seferi laukoo pallon maaliin Kosken saadessa sormenpäitään väliin. Ottelun loppu oli lähinnä ajantappamista kotijoukkueen toimesta ja loppunumeroiksi jäi 4-2.

Horjanheimo myönsi vastustajan paremmuuden

Pallo-Iirojen puolustuksen oikealla kaistalla jälleen täydet minuutit luutinut Antti Horjanheimo oli ottelun jälkeen pettynyt mies. ”Horja” myönsi vastustajan olleen parempi tänään, vaikka hieman hampaankoloon jäikin.

-     - Vastustaja prässäsi todella vahvasti ja se tuotti meille ongelmia. Ei saatu pidettyä palloa tarpeeksi ja liikaa tuli pallonmenetyksiä keskialueella. BK:lla on taitava hyökkäysosasto ja me tarjottiin niille tilaisuuksia maaleihin.

Kismittämään jäi lukuisten rikkeiden lisäksi 3-2 -maalin johtanut tilanne.

-    - Käsittämätön tilanne. Mä sain tuomarilta luvan tulla kentälle ja lähdin juoksemaan omalle tontille, kun peli olikin käynnissä ja hetki myöhemmin pallo maalissa. Muutenkin oli hieman vaikeaa pelata, kun käytännössä kaksinkamppailuun mennessä tiesi mitä tuleman pitää. Ei hetkeen tule mieleen ottelua, jossa on ollut näin paljon rikkeitä.

Tappiosta huolimatta Horjanheimo löysi positiivistakin omien pelistä.

-    - Vaikka oltiin pallollisesti tänään huonompi jengi, niin käytännössä koko ajan pysyttiin mukana pelissä. Erot ei kuitenkaan olleet niin isot.