Naisilla nihkeää, mutta avausvoitto

26.4.2015

Naisten edustusjoukkueelle 3-2 voitto Ylöjärven Ilveksestä.

Pallo-Iirojen naisten sarja-avaus oli nihkeä. Vierailija Ylöjärven Ilves oli kahdesti johdossa, mutta viime hetken maalilla kotijoukkue otti Äijänsuolla 3-2 (1-2).

Selvästi näkyi, että kotiavaus hermostutti kotijoukkuetta, eikä peli ollut läheskään sitä, mihin naiset pystyvät. Tärkein eli kolme pistettä kuitenkin tuli. Vastustaja YIlves ei ole huono joukkue, vaan varmaankin kuuluu lohkon kärkijoukkueisiin.

Ottelun alku oli keskikenttäpelin osalta selkeästi P-Iirojen hallintaa. Maalitilanteitakin saatiin kiitettävä määrä, mutta viimeistely oli todella heikkoa. Joy Okwodua ja Sonja Sivonen pääsivät parhaille paikoille. Ilves sen sijaan käytti ensimmäisen tilaisuutensa 28. minuutilla ja siirtyi 0-1 johtoon. Raumalaisten vastaus tuli 37. minuutilla, kun Anniina Veteläsuo viimeisteli Joyn syötöstä tasoituksen. Vieraat menivät uudelleen johtoon kevyehkösti tulleesta rankkarista 42. minuutilla.

Toinen jakso oli selkeää raumalaishallintaa. Muutamalla onnistuneella vaihdolla juoksuvoimaa saatiin lisää ja keskikenttä saatiin paremmin haltuun. Tasoitus syntyi jo jakson viidennellä minuutilla, kun Annika Lundgren nousi hienosti vasemman puolustajan tontiltaan katkoon ja sijoitti takanurkkaan.

Useista hienoista maalitilanteista huolimattta voittomaalia jouduttiin odottamaan varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille. Juoksuvoimainen Essi Salonen juoksi linjan taakse tulleen Helmi Sipilän syötön kiinni ja ampui kylmästi yli maalivahdin loppunumeroiksi 3-2.

Naisten peliesitys oli nihkeä, mutta tärkein eli kolme pistettä saatiin. Seuraava peli naisilla on vasta kahden viikon kuluttua 10.5. Silloin on edessä vieraottelu Turun Weikkoja vastaan. B-tytöt puolestaan vierailevat Kaarinassa viikkoa aiemmin.