MuSa nousi voittoon toisen jakson miesylivoimalla

11.4.2015

Pallo-Iirot hävisi toiseksi viimeisen harjoitusottelunsa Musan Salamalle lukemin 1-3 (1-0). Miika Pertolan toisen jakson ulosajo käänsi ottelun kulun totaalisesti. Iirojen ainokainen merkittiin Juho Patolalle.

Pallo-Iirot lähti otteluun mielenkiintoisella ja aiemmasta poikkeavalla 3-1-4-2 -ryhmityksellä. Valmennusjohdon ajatuksissa pitkään ollut kokeilu saatiin vihdoin toteutettua. Aivan optimitilanne ei kuitenkaan tälläkään kertaa ollut, kun toppariosastolta olivat poissa Eetu Setänen ja Vasile Marchis. Näin ollen kolmen miehen linjan muodosti troikka Antti Horjanheimo-Matias Majapuro-Iiro Aalto.

Ottelun alkuun kotijoukkue tuli kovalla kiimalla ja ensiminuutit peli pyöri täysin MuSan päädyssä. Hyvistä hyökkäyksistä huolimatta avausmaalia saatiin odottaa puoli tuntia. Testimies Stanley Ukwuoma laukoi kuljetuksen päätteeksi ristikkoon ja Juho Patola harjasi karat sisään.

Ensimmäisen jakson yleiskuva oli, että Iirot pyrki hyökkäämään hallitusti MuSan tyytyessä lyömään palloa kotijoukkueen linjan taakse. Tuunattu puolustuslinja kuitenkin hoiti pallot pääsääntöisesti moitteetta. Taukoa siirryttiin viettämään lukemissa 1-0.

Pertolan aikainen suihku käänsi ottelun päälaelleen

Toinen jakso jatkui täsmälleen samalla kaavalla, kunnes vajaan tunnin kohdalla tapahtui. Iirojen Miika Pertola tuli myöhässä Jesse Junnilan sukille. Junnilan jodlatessa kentän pinnassa erotuomari Miikka Lähdesmäki huiskutti keltaista korttia toistamiseen Pertolalle ja näin Iirot joutuivat alivoimalle.

Ulosajon jälkeen kotijoukkue tiputti linjan alas ja siirtyi 4-4-1 -muotoon pyrkien tiiviiseen puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin.

Reilun tunnin jälkeen MuSa kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun. Sivuvapari pomppi jollain ilveellä läpi koko molempien joukkueiden pelaajiston ja lopulta Matias Vilja sai siirtää pallon maaliviivalta tyhjiin. Seitsemän minuuttia myöhemmin Niko Vainionpää sai siirtää laidalta tulleen keskityken tyhjään rysään. Kymppi ennen loppua Otto Ceder roikottaa vieraiden kolmannen ja ottelun viimeisen osuman.

Iirot sai vajaamiehisenäkin luotua ajoittain painetta MuSan maalille, mutta lisäosumat jäivät uupumaan. Tuloksellisesti jälleen huono ottelu, mutta pisteitä ei vielä jaetakaan.

Ensi viikon torstaina kenraaliharjoituksessa Äijänsuolle saapuu Ilves-Kissat.