Tapahtumarikas trilleri päättyi FC Hakan voittoon

6.3.2015

Pallo-Iirot - FC Haka 6.3.2015

Jatkoajalle venynyt ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi. FC Haka pääsi kaunistelemaan numeroita vielä ottelun viime minuuteilla

Reilut 450 ihmistä näki sumuisessa illassa hienon jalkapallo-ottelun. Lopulta 2-5 vieraiden voittoon päättynyt ottelu venyi jatkoajalle kun Pallo-Iirojen toppari Eetu Setänen tasoitti ottelun aivan peliajan viimeisillä minuuteilla.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen komennossa. Kotijoukkue näytti hieman hermostuneelta eikä saanut omaa pelinrakenteluaan käyntiin. Huippuvaarallisiin paikkoihin FC Haka ei kuitenkaan ensimmäisen vartin aikana päässyt, vaikka hallitsi kenttätapahtumia.

Kotijoukkue rohkaistui ottelun edetessä ja sai yhä useammin vyörytettyä hyökkäyksiä Hakan maalille. Iirot-kärki kapteeni Juho Patola oli alati vaarallinen tehden itsensä vapaaksi, keskikentän kolmikon Mikko Valtasen, Niklas Kuusion ja Juho Torkkelin järjestäessä peliä. Noin puolen tunnin kohdalla Patola pääsi yrittämään läheltä maalia, mutta Hakan maalilla hyvän ottelu pelannut Ville Kauppinen torjui kulmaksi. Tästä minuutin kuluttua Niklas Kuusio chippasi hienosti Patolan vapaaksi kuudentoista alueella, mutta veto suuntautui niukasti ohi.

Patola pääsi muutamaan otteeseen yrittämään maalintekoa, mutta Kauppinen torjui taidolla ja tuurilla. Myös Haka pääsi lähelle maalintekoa kun pirteästi pelannut Liikonen keskitti matalan pallon, mutta tänään neljä maalia tehnyt Multanen ei aivan ehtinyt palloon.

Puoliajalle mentiin maalittomassa lukemissa, mutta maalintekopaikat menivät selkeästi kotijoukkueelle.

Haka lisäsi tempoa toisella puoliajalla

Pallo-Iirot oli niskan päällä ensimmäisen puoliajan, mutta Haka taas selvästi toisen puoliajan ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia. Ensin 55 minuutin kohdalla vierailijat saivat pallon ylärimaan ja muutaman minuutin kuluttua Haka-pelaaja oli jo maalivahti Kosken kanssa nokittain, mutta Iiro venyi upeaan torjuntaan.

Ensimmäinen maali nähtiin 67 minuutin kohdalla kun neljän maalin illasta nauttinut Kalle Multanen teki ensimmäisen maalinsa. Multanen unohtui vapaaksi kuudentoista sisään ja mies laittoi pallon varmasti takanurkkaan.

Maalin jälkeen valmentaja Pasi Lehtonen teki ensimmäisen liikkeensä ja otti Aake Rapalan ulos ja Kimmo Hörkkö tuli sisään. Hörkkö lupasi otteluennakossa ryminää ja tulikin näyttävästi sisään ottaen ensin varoituksen ja muutaman minuutin päästä alusti Pallo-Iirojen tasoitusta. Kapteeni Patola keskitti, Hörkkö puski voimalla ja Mikko Valtanen laittoi irtopalan varmasti sisään. Lähellä ei ollut kotijoukkueen johtomaalikaan kun 80 minuutin kohdalla Patolaa rikottiin ja Valtanen pääsi yrittämään vapaapotkua 20 metristä. Maalivahti Kauppinen torjui vaivoin.

Setänen tuo kotijoukkueen tasoihin viimeisillä minuuteilla

FC Haka siirtyi johtoon 82 minuutin kohdalla kun keskityksestä täysin vapaaksi unohtunut Joni Mäkelä sai päänsä väliin. Valmentaja Lehtonen vaihtoi lopussa kentälle Niilo Hautalan ja Kristian Gustafssonin. Kentältä poistuivat Niklas Kuusio ja maalin tehnyt Mikko Valtanen.

Tuoreet jalat toivat lisäenergiaa kotijoukkueen peliin ja paine saatiin välittömästi FC Hakan maalille. Minuutti ennen täyttä aikaa toppari Eetu Setänen sai huudattaa runsaslukuista Äijänsuon stadionia kun kulman jälkitilanteesta palloa survottiin useamman miehen toimesta maaliin.

Multanen ratkaisee jatkoajalla

Lyhyen tauon jälkeen jatkoajalle lähdettiin 2-2 lukemissa. Jatkoaikaa ehditään pelata kuusi minuuttia kun Multanen tekee identtisen maalin. Jälleen mies unohdetaan maalille vapaaksi ja tänään hyvää meteliä pitäneet FC Hakan kannattajat saavat aihetta riemuun.

Kotijoukkue saa jatkoajalla vielä muutaman todella hyvän maalipaikan. Ensin Kimmo Hörkkö kaadetaan kuudentoista sisällä, mutta erotuomari Vesa Hätilä ei kotiyleisön huudoista huolimatta näe tilanteessa rikettä. Jatkoajan toisella puoliskolla kotiyleisö jo tuuletti maalia, mutta jostain maalivahti Kauppinen venyi Iiro Aalllon antaman kulman jälkitilanteeseen.

Lopulta tasoitusta haettiin isolla riskillä ja Haka pääsi kaunistelemaan numeroita Kalle Multasen tehtyä kaksi kertaa täysin tyhjiin.

Päävalmentaja Lehtonen tyytyväinen esitykseen, vaikka tulos harmittaa

Valmentaja Pasi Lehtosella oli pelin jälkeen luonnollisesti kaksijakoiset fiilikset. Pallo-Iirot pelasivat hyvin ja loivat maalipaikkoja.

- Tulos harmittaa, esitys ei. Pelaajat laittoivat kaiken peliin ja lähdimme rohkeasti haastamaan Hakaa. Olen siihen tyytyväinen.

- Loimme riittävästi maalintekopaikkoja, myös lisäajalla. Linjojen väliset etäisyydet pysyivät hyvinä. Pysyimme tiiviinä. Pallollinen pelimme on myös kehittynyt ja pystymme haastamaan korkeammalla tasolla pelaavia joukkueita. Epäonnistuttiin oikeastaan yhdessä asiassa. Emme saaneet Kalle Multasta kuriin, Lehtonen summaa.

FC Haka jatkaa matkaansa Suomen Cupin neljännelle kierrokselle.